Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 7. februar 1999 kl 20.00 Halvbror til reven

Halvbror til reven

NRK2 søndag 7. februar kl 20.00
Halvbror til reven (3:17)

Geiter, ufoer, huldrer og høns
Den kom over natta. Og forklaringene er mange. En mystisk sopp, folk som trasker oppe om nettene, eller rett og slett en ufo. Torstein Hatlevik fra Espevær forteller om den merkelige UFO-ringen, som ble oppdaget på 70-tallet.
Midt ute på en slette sto det plutselig en eggformet ring. Inne i ringen har det ikke vokst gress siden ringen kom.
Torstein Hatlevik er musiker, med gamle messinginstrumenter som spesialfelt. Han er den eneste i verden som studerer instrumentet offerclide. I tillegg spiller han serpent, som er en krokete utgave av den norske luren.
I kveld tar han programleder Halvor Folgerø med ut til øyriket sitt.

Profesjonell hulder
Med seg har han også kvederen og sangeren Åsne Søreide fra Tysnes. De to har arbeidet sammen i flere år. Åsne har vokst opp på en 400 år gammel gård, og har fått folkemusikken inn med morsmelken. Hun har arbeidet mye med innsamling av sanger fra Sunnhordland.
I sommer var hun profesjonell hulder, og sang for turistene ved Kjosfossen i Flåmsdalen. Sammen med Torstein Hatlevik prøver hun ut nye konsertlokaler, som både krever godt fottøy og flytende farkost. Den lyse stemmen mot de grove messinglydene skaper en helt særpreget klang. Repertoaret spenner fra tradisjonelle folkesanger til italienske madrigaler og religiøse folketoner.

Espevær
Espevær ligger sørvest for Bømlo, og har rundt 160 fastboende. Her fins to biler, en gammel hummerpark og Norges eneste automatiske kabelferge.
I dette programmet er faunaen styrket med to geiter og høna \"Sophia Loren\". Alle tre er importert til Tysnes spesielt for \"Halvbror til reven\"
NRK2 søndag kl 20.00

Egenprodusert program om tradisjonsmusikk (NRK Hordaland)
Ved Anders Nøkling og Trond Lillealtern
Programleder Halvor Folgerø
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83