Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 25. februar 2002 kl 18.35 Cirkus Dannebrog

Sirkusliv i Danmark

Et dansk reportasjeteam har fulgt Cirkus Dannebrog og deres hektiske liv i kulissene når de turnerer med sin forestilling i anledning 25-årsjubileet. Vi kommer tett på den eksentriske familien Enoch som står i spissen for å holde styr på elefanter, artister, teltarbeidere og dyrepassere.

I åtte programmer skal vi følge Danmarks mest kjente sirkus ”Cirkus Dannebrog” og menneskene bak scenen - fra de hektiske dagene opp mot sesongstart, sirkuskaravanens reise på landeveien og fram til forestilling.

Noe for seg selv
Det er ikke en hvilken som helst familie som kan sørge for å holde et helt sirkus under kontroll samtidig som de reiser Danmark rundt. Familien Enoch holder Cirkus Dannebrog i tøylene, og de har nok å ta seg til. 30 artister fra hele verden, 25 polske teltarbeidere og en håndfull marokkanske dyrepassere skal passes på og settes i arbeid hver eneste dag slik at alt går som det skal.

Fra by til by
Hver eneste dag står sirkuset og dets store mannskap opp med solen og reiser videre til neste by. Når følget kommer fram til et nytt sted, skal det enorme sirkusteltet settes opp, samtidig som nye problemer skal løses. Noen ganger går strømmen, noen ganger stikker dyrene av, og noen ganger stikker polakkene av. Familien Enoch må holde hodet kaldt for forestillingen skal gå sin gang hver kveld.

Familien Enoch
Dette er Familien Enoch: Haddy Enoch er sirkusdirektør. Han tar seg av administrative ting, men når lengselen etter sagmugg blir for stor, tar han med seg hestene på en tur rundt i manesjen. Haddy er gift med Solveig som er billettsjef. Sammen har de tre barn.

Agnete Enoch er pressesjef, men om kvelden tar hun på seg sin gulljakke fra Paris og leder forestillingen. Dennie Enoch er teknisk sjef og har ansvar for at mannskapet fungerer. I forestillingen tar han med seg sønnen sin Jimmy og gjør familiens kjente sykkelnummer som de fører videre etter Haddy. Isabella Enoch er dronningen av Cirkus Dannebrog og er trapes-stjerne.

Og så er det Victoria Enoch – Agnetes datter – som er sirkusets lille prinsesse og skal opptre for aller første gang…

Bli med på sirkus!

Dansk dokumentar fra 2001
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 93049841, mob: 93046697