Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. juni 2007 kl 20.30 Edel vare

Kvinnehumor

Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim utgjør Melonas. (Foto: Knut Bry)
Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim utgjør Melonas. (Foto: Knut Bry)
Flere kjente kvinnelige komikere og artister har medvirket i NRKs underholdningsprogrammer. En del av dem er blitt eksponenter for en nyere type humor, og flere av dem har hatt suksess på scenen. Navn som Anne-Kat. Hærland, Melonas og Kvinner på randen står i sentrum for kveldens program.

På begynnelsen av 1990-tallet skjedde det en markant endring i norsk fjernsynsunderholdning. Det som lenge hadde vært et mannsdominert felt, opplevde nå en regelrett invasjon av lovende og nyskapende kvinnelige komikere. Ofte hadde de en litt annen type humor enn den seerne var vant til, men oppslutningen og responsen viste med all tydelighet at dette var noe som appellerte til mennesker av begge kjønn og i alle aldre. Og siden har det blitt mer.

Stuntreportere
Anne-Kat. Hærland er kjent som munnrapp nyhetsanalytiker i "Nytt på nytt", og som uredd og personlig komiker på Oslos scener. I tillegg har hun hatt sine egne programmer på NRK, og hun har prøvd seg som reporter – av typen "stunt". Synnøve Svabø ble også berømt og beryktet som pågående og direkte stuntreporter, og i kveldens "Edel vare" blir det glimt fra noen av deres beste intervjuer.

Sketsjer
Men det blir ikke bare stuntreportere. Hege Schøyen og Kjersti Holmen utgjør et suksessrikt par. Deres program "Hege og Kjersti" gjorde stor suksess på NRK1, og det blir naturligvis glimt herfra. Dessuten blir det sketsjer med det halvgale Bergens-trekløveret i "Kvinner på randen" samt med uberegnelige "Melonas". Gjør klar for en ren kvinnekveld!

Om serien
"Edel vare" er en passende betegnelse på denne serien. Her blir det galskap med Kirkvaag, Lystad og Mjøen og Team Antonsen, skarpsindig satire med Otto Jespersen og Nytt på nytt, musikalsk moro med Dizzie Tunes og Kontrapunkt og gapskratt med Kvinner på randen og Schøyen og Holmen – blant mye annet.


Underholdningskavalkade fra NRK, Underholdningsavdelingen
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Anna-Marie Normann,23 04 78 53(907 75 758)
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no