Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. februar 2012 kl 19.45 Ikke gjør dette hjemme

Hvor farlig er det å bade med hårføneren


Å miste elektriske apparater i badekaret er en kjent dødsårsak i filmer og bøker. Alvestad og Nilson lar teori møte virkelighet for å finne ut om faren virkelig er så stor.

Og dersom milliarder av mennesker risikerer livet ved å røyke i senga – hvor farlig er det å snuse i senga? Viktige spørsmål som får svar fra naturvitenskapens evige nyfikenhet.

Å vispe 100 liter fløte til krem er ikke en jobb for en vanlig kjøkkenmaskin. Her kreves en påhengsmotor med 8 hestekrefter og fire sylindre. Og hvor praktisk ville det ikke vært om huset lyste av seg selv, slik at du enkelt kan finne veien hjem en sein vinternatt?

Om serien
Det er gått akkurat ett år siden sist Alvestad og Nilson viste norske tv-seere hva man absolutt ikke skal gjøre i hjemmet. Nå har de to programlederne tatt med seg gullfisken Sveinung og funnet seg et møblert hjem på Ranheim i Trondheim. Et hjem som kan se fram til en krevende tid i ukene som kommer.

I løpet av dette året har serien vunnet flere internasjonale priser, og den har blitt kåret til Europas mest kreative programserie.


NRK Tyholt
Egenprodusert dokumentarprogram 2012
Program i seks deler
Prosjektleder: Njord Røv
Pressekontakt: Nathalie Sprus , tlf: 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900