Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. juli 2005 kl 23.15 Kalde spor

Kalde spor-gruppen under etterforskning

Under etterforskning – ledelsen setter Grace til å lage en rapport om Peter Boyd. (Foto: Justin Canning, BBC)
Under etterforskning – ledelsen setter Grace til å lage en rapport om Peter Boyd. (Foto: Justin Canning, BBC)
I et rivningsmodent garasjebygg i London finner rivegjengen en gammel, nedstøvet bil. Bak rattet sitter et menneske-skjelett. Da "Kalde spor"-enheten rykker inn, oppdager Frankie en udetonert bombe under bilen. Den nærmere to timer lange dobbeltepisoden i BBC-serien "Kalde spor" fortsetter med andre del etter Kveldsnytt.

Førstebetjent Peter Boyd og hans team finner snart en pekepinn i saken. Den peker mot Nord-Irland og en terroristcelle som var aktiv på slutten av 1970-tallet og sto bak mordet på en ledende politiker.

Blått lys for enheten
Samtidig føler lederen for "Kalde spor"-enheten at han arbeider med en klamp om foten. Nylig har han fått vite at enheten er satt under etterforskning for sin virksomhet. Hvor lenge den får holde på, er nå et åpent spørsmål. Av sine overordnede er Grace også satt til å komme med en utredning om Peter Boyds sinnsmessige tilstand.

Bilen viser seg å ha tilhørt tidligere innenriksminister Richard Hackworth, kjent for sin harde linje i Nord-Irland. Mel registrerer at en annen kjent politiker, parlamentsmedlemmet Duncan Sanderson, ble drept i tiden like før ministerens bil ble stjålet. Flere ting i saken ser ut å peke i retning av terrorisme.

Under det videre arbeidet med saken støter gruppen på en rekke hindre og overraskelser. For eksempel oppdager Frankie og Boyd at det er montert avlyttingsutstyr i sistnevntes bil…

Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

NRK sendte de tre første sesongene av serien i fjor, og i sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake i seks nye dobbeltepisoder for å gjenoppta flere uløste kriminalsaker der det dukker opp nye opplysninger.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har revolusjonert etterforskningen, slik at etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår.

Foruten Boyd består spesialenheten av psykologieksperten Grace Foley, teknikeren Frankie Wharton samt etterforskerne Mel Silver og Spencer Jordan.

Britisk kriminalserie (2004)
Originaltittel: Waking the Dead (serie 4)
Produksjon: BBC
I hovedrollene: Trevor Eve, Sue Johnston, Holly Aird, Claire Goose og Wil Johnson
Hjemmeside: http://www.bbc.co.uk/drama/crime/waking/
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • http://www.bbc.co.uk/drama/crime/waking/