Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 29. juni 2010 kl 19.55 Den store reisen

Norsk rock og apejakt

Den store reisen: I kveldens program sørger Pål og Christin Prøis for underholdning hos Waorani-stammen i Ecuador. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Den store reisen: I kveldens program sørger Pål og Christin Prøis for underholdning hos Waorani-stammen i Ecuador. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
I kveldens episode får alle stammene en prøvesmak på norsk kultur, og ørene til mentawaiene blir store når Øystein og Isak fremfører norsk rock på medbrakt elektrisk anlegg.

I Indonesia lærer familien Alsos å bruke mentawaienes pil og bue, noe som viser seg å by på uventede utfordringer. Etter litt trening bærer det ut på apejakt i de indonesiske regnskogene.

Golf i himbaleiren
I Namibia får Reidar hjelp av stammen til å bygge en hytte til seg og familien. Karin blir introdusert for kurvfletting. Selv lærer hun himbakvinnene å strikke. Reidar får endelig muligheten til å introdusere himbaene for sin favorittsport, golf.

Klovneshow i Ecuador
I Ecuador holder familien Prøis på å drukne i sitt eget rot. Den enkle tilværelsen til stammen tar ikke høyde for flere koffertlass med klær. Jentene i Prøis-familien setter i gang med å flette kurver til å putte klærne sine i, men de erfarer fort at det ligger mye arbeid bak en enkelt kurv. På kveldstid setter Pål og Christin i gang med sin skoleforestilling "Bobo og Hexagon".

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et primitivt stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve i en fremmed og ukjent kultur i tre uker. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Reality-/dokumentarserie i 12 deler.
Programmet er sendt tidligere

Produsert av Strix (2007)
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 90 18 38 38
Publikum bes kontakte Publikumservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer