Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. november 2005 kl 23.10 Store studio

Radio Røynda og live soul

Anne Lindmo og Per Sundnes får besøk av Radio Røynda og Petra Jean Philipson. (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo og Per Sundnes får besøk av Radio Røynda og Petra Jean Philipson. (Foto: Jan Alsaker)
Finn Tokvam og Halvor Folgerø er drivkreftene i Radio Røynda, "en unik nynorsk realityradio", som de selv kaller seg. Sammen med soulsangeren Petra Jean Philipson er de gjester i Store Studio.

Radio Røynda er smalt og rart, såpass smalt og rart at det har fått en del trofaste tilhengere. De hever sin nynorsk-fane høyere enn de fleste, og visjonen er å bringe "røyndom" til folket. Parhestene Tokvam og Folgerø har skrevet boka "Tyl", om kompisene Olav og Ragnar, som har en kjedelig tilværelse på Vestlandet. Den ene liker Charlie Parker, mens den andre er mer enn normalt opptatt av Olav Stedje. Ikke ulikt Tokvam og Folgerøs virkelige liv, med andre ord.

Engelsk besøk
Petra Jean Philipson er kanskje best (?) kjent som vokalist i David Holmes' Free Association. Musikken er i alle fall soul- og blues-preget, og i Store Studio hører du henne live.

Om programmet
Store Studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store Studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51 (92 01 55 79),