Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. august 2000 kl 20.00 La det swinge

La det swinge


NRK1 fredag 4. august kl 20.00
La det swinge! (6:9)

Grand Prix\' \"Pantertanter\" - Kirsti og Grethe

På det ene laget i kveld finner vi Kirsti Sparboe og Grethe Kausland, drevne damer i Grand Prix-sammenheng. Det andre laget består av to herrer ved navn Tore Madsen og Morten Henriksen. De er opphavsmenn til melodien \"My heart goes boom\" - Norges bidrag i den europeiske finalen i Stockholm i år.

Kirsti Sparboe vant den norske finalen i 1965 med \"Karusell\". I den europeiske finalen endte hun på en 13. plass av 18. I 1967 sang hun \"Dukkemann\" inn på en 11. plass av 17. I 1968 var siste året Kirsti Sparboe representerte Norge i den europeiske finalen. \"Oj, oj, oj så glad jeg skal bli\" kom på 10. plass av 16. I 1970 var Kirsti med i den tyske nasjonale finalen - uten å nå opp. Hun har deltatt i åtte norske finaler.

Grethe Kausland vant den norske finalen i 1972. Sammen med Benny Borg sang hun \"Småting\" inn til en 14. plass av 18. Dette var Grethes comeback som voksen artist. Ellers har hun vært med i norske finaler - i 1974 sammen med Dizzie Tunes og i 1983 sammen med Dizzie Tunes og Benny Borg.

Tore Madsen og Morten Henriksen skriver og komponerer musikk, og de har en bakgrunn som utøvende musikere med punkrock på programmet. De er også veldig interessert i Melodi Grand Prix.

Melodien som avspilles i sin helhet er Nederlands vinnerlåt fra 1975, \"Ding, dinge, dong\" med gruppa Teach In.

Om serien
Programmet du elsker å hate - eller omvendt - står igjen på dagsorden når Jostein Pedersen inviterer tidligere Grand Prix-vinnere og andre interesserte til en uhøytidelig spørrelek. To lag, bestående av to personer, kjemper mot hverandre i konkurransen som ikke bare handler om musikk, men også om moter, tv-mediets utvikling og kulturforskjeller landene imellom.

NRK1 fredag kl 20.00

Bilder
Kirsti Sparboe og Grethe Kausland møter herrene Tore Madsen (t.v.) og Morten Henriksen (t.h.). Jostein Pedersen i midten (NRK- foto: Anne Liv Ekroll)

Grand Prix\' \"Pantertanter\", Kirsti Sparboe og Grethe Kausland, er på hugget i \"La det swinge!\" (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)