Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 26. juni 2009 kl 00.30 Battlestar Galactica

Bordingen av "Galactica"

Kaptein Lee Adama (Jamie Bamber) har stilt seg på president Laura Roslins (Mary McDonnell) side og kjemper videre for at
Kaptein Lee Adama (Jamie Bamber) har stilt seg på president Laura Roslins (Mary McDonnell) side og kjemper videre for at "Galactica" skal overleve. (Foto: Universal)
Kaptein Lee Adama og president Laura Roslin kommer seg ut av skipsfengslet. Men det kan være for sent, for "Galactica" er allerede i ferd med å bordes av cylonene.

"Galactica" har lykkes med å forene seg med resten av flåten, men det har kostet dyrt. I prosessen har et datavirus trengt inn i skipets computere. Skipet mister mer og mer datakraft. Og angripere fra cylonene er kommet seg om bord. Deres mål er skipets sårbare kontrollsentre.

Oberst Tighs mistanke
Lee Adama får to medhjelpere til å ta med seg president Roslin over i sykeavdelingens katastroferom, der hun kan være trygg. Så haster han av gårde i spissen for en gruppe marinesoldater. Det er skipets forsyningsmagasiner som skal sikres mot cylonene.

I hovedkontrollen banner oberst Tigh stille for seg selv, han mistenker cylonene for å ha pønsket ut en måte å utrydde cylonene på. Han vet at kaptein Lee Adama og en håndfull med marinesoldater nå er de eneste som kan stanse inntrengerne.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Valley of Darkness
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer