Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. juli 2009 kl 23.15 Sørgekåpen

Cato Isaksen er tilbake!

Cato Isaksen (Reidar Sørensen). Foto: Nordisk Film
Cato Isaksen (Reidar Sørensen). Foto: Nordisk Film
Fire småjenter på et fotografi. Tjue år senere blir en av dem funnet drept. En annen er sporløst forsvunnet. Cato Isaksen tar saken.

Det er klart for reprise av de to siste seriene basert på Unni Lindells bestselgere om Cato Isaksen: "Sørgekåpen" og "Nattsøsteren". Disse ble sendt i 2007. Hver serie er på tre episoder og Reidar Sørensen spiller fortsatt hovedrollen som Cato Isaksen, en dyktig politietterforsker og rotløs familiemann.

Første episode
Lise Sommer blir innhentet av fortiden i "Sørgekåpen". Bestevenninnen Esther Synnøve Lønn er funnet drept med strupen skåret over. Noen dager senere forsvinner også Esthers sønn. Når politiet begynner å skrape i fasaden, viser det seg at en barndomsvenninne av Lise og Esther Synnøve også er savnet.

Forholdet mellom venninnene skjuler mørke understrømmer. Hva var det egentlig som skjedde da jentene var små? Og mødrene, hva skjuler de?

De mørke trådene mellom menneskene er vevet sammen i et farlig mønster. Det er noen som ønsker hevn, men hvem? Og hvorfor? Cato Isaksen får en ny og uhyggelig drapssak å løse.

Hvem er hvem?
Cato Isaksen (Reidar Sørensen)

Cato Isaksen er kriminaletterforsker i Oslo og er i ferd med å gifte seg for andre gang med sin kone Bente Isaksen. Sammen har de to sønner, Gard og Vetle. Cato har også sønnen Georg med sin tidligere elskerinne Sigrid. Cato sliter stadig med dårlig samvittighet overfor familien, men like ofte er det de som kommer til kort når jobben krever sitt.

Bente Isaksen, Catos kone (Marit A. Andreassen)
Bente er Catos faste holdepunkt i livet og limet som holder den skakkjørte familien Isaksen samlet. Hun gjør sitt beste for å ta vare på alle, men skulle kanskje ønske å bli ivaretatt litt mer selv også.

Randi Johansen, politikollega (Jannike Kruse Jåtog)
Randi er Cato Isaksens høyre hånd og kvinnelige motstykke. Hun er en dyktig politikonstabel og har en egen evne til å se de menneskelige sidene av en sak.

Roger Høibakk, politikollega (Kyrre Haugen Sydness)
Isaksens yngre kollega med sans for en treffende kommentar og med et ukomplisert syn på livet.

Asle Tengs, politikollega (Trond Brænne)
Asle er veteranen i etterforskerteamet og den mest sindige av dem alle.

Johnny Svendsen (Fridtjov Såheim)
Den voldelige eksmannen til Esther Synnøve Lønn. Sammen har de sønnen Markus.

Lise Sommer (Cecilie A. Mosli)
Lise Sommer er Ester Synnøve Lønns bestevenninne fra skoletiden, men etter Esthers turbulente skilsmisse fra Johnny har de hatt lite kontakt

Steinar Malling (Hallvard Holmen)
Funksjonshemmede Steinar Malling var nabo og den eneste vennen til Vesla Mortensen, som forsvant sporløst for to år siden. Han bor sammen med sin far Sivert Malling.

Umiddelbar suksess
Unni Lindell er en av Norges mestselgende forfattere, og allerede i 1996 kom den første boken i serien om kriminaletterforsker Isaksen. "Slangebæreren" høstet svært gode kritikker og ga Lindell en selvsagt plass blant krimforfatternes mesterlaug.

Den femte romanen i rekken, "Orkestergraven", ble utgitt i 2005, og i høst kom "Honningfellen". Unni Lindell planlegger allerede bok nummer syv om Cato Isaksen.

Regissør av "Sørgekåpen", Thomas Kaiser, har regissert to spillefilmer og seks store tv-serier i Norge siden debuten i 1997, blant andre filmen "Mirakel" (2006) og den prisbelønte tv-serien "Fox Grønland" (2001) hvor han var involvert i seks av tjuefire episoder.

Norsk dramaserie etter Unni Lindells roman
Produsert for NRK av Nordisk Film (2007)
Manus: Jonas Cornell og Lars Bill Lundholm
Regi: Thomas Kaiser
Produsent: Rune H. Trondsen.
Med: Reidar Sørensen (Cato Isaksen), Marit A. Andreassen (Bente Isaksen), Kyrre Haugen Sydness (Roger Høibakk), Jannike Kruse Jåtog (Randi Johansen), Trond Brænne (Asle Tengs), Fridtjov Såheim (Johnny Svendsen), Cecilie A. Mosli (Lise Sommer), Hallvard Holmen (Steinar Malling), Tone Danielsen (Tilla Mortensen), Sondre Krogtoft Larsen (Preben Ulriksen), Vanessa Borgli (Eva Gerner), Sondre Vegheim (Vetle Isaksen), Marika Enstad (Ingeborg Myklebust), Rasmus Hoholm (Markus Lønn)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900