Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. oktober 2004 kl 21.30 Det svakeste ledd

Syv svake, ett sterkt

18 år gamle Camilla Kristensen er programmets yngste deltager. Hun kommer fra Svolvær i Lofoten. (Foto: Ole Kaland, NRK)
18 år gamle Camilla Kristensen er programmets yngste deltager. Hun kommer fra Svolvær i Lofoten. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det er flere hindre som må overskrides før én står igjen som vinner av Det svakeste ledd. Syv konkurrenter må stemmes ut, vanskelige spørsmål skal svares på, og eventuelle ydmykelser skal håndteres med fatning. Ingen kan påstå det er lettjente penger.

Fire menn og fire kvinner stiller med blankpusset kunnskap og velpolert selvtillit, klare til å utfordres av vanskelige spørsmål og en programleder som definitivt ikke er på deres side. Det er ikke noen forunt å spå hvem som står igjen som vinner, for her må flaks kombineres med dyktighet.

Deltagerne kommer i kveld fra Svolvær i nord til Tønsberg i sør: 18-åringen Camilla Kristensen representerer Nordland, 21 år gamle Olaf Solstrand kommer fra Revsnes i Sør-Trøndelag, Wasim Zihad (28) kommer fra Øvre Årdal, 31 år gamle Marit Barstad og 45-åringen Frode Selbo kommer fra Trondheim, Eldrid Helen Antonsen (35) og Ingelill Hatland (33) representerer Bergen, mens Olaf Richter Kløvstad (60) kommer fra Norges eldste by.

Om serien
I Det svakeste ledd konkurrerer åtte deltagere om å vinne penger. Konkurransen er delt inn i runder, og etter hver runde stemmer deltagerne over hvem de mener er det svakeste ledd. Personen som får flest stemmer, må forlate konkurransen. Til slutt er det to igjen i en finale. Vinneren får alle pengene de har klart å samle, taperne ingenting.

Deltagerne må selvsagt kunne svare på vanskelige spørsmål, håndtere tidspress og krav om prestasjoner fra de man spiller sammen med. Men i tillegg bør de være forberedt på svært direkte evalueringer av innsatsen.

- Det er utrolig at så mange nordmenn frivillig melder seg på til en omgang verbal juling, sier programleder Anne Grosvold.


Underholdningsprogram, produsert av NRK Underholdningsavdelingen (2004)
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Åse Marie Bendiksen
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,