Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 30. oktober 2013 kl 22.20 Fylla - premiere!

Hva skjer når vi drikker?


Hva gjør fylla med oss? Hva blir konsekvensene når vi drikker? På en underholdende måte svarer programleder Ole André Sivertsen på disse og flere andre spørsmål i denne nye serien i seks deler.

I hver episode er vi flue på veggen på en ny fest, enten det er i byen eller på bygda. Hvordan er drikkekulturen på stedene vi besøker?

I tillegg tar programlederen en gruppe frivillige med inn i studio, som for anledningen er gjort om til et utradisjonelt festlokale. Her skjenker han testpanelet med alkohol, og tanken er å sette fakta under lupen og eventuelt knuse noen myter rundt fylla.

Ole André Sivertsen, som har vært programleder for Newton, understreker at alle eksperimentene blir gjennomført i kontrollerte former.

Fest på Eina
Vi sjangler og snubler, snøvler når vi snakker, og vi legger ikke så godt merke til at vi fryser eller slår oss.

Dette får vi blant annet se i første program der vi blir med Henning og kompisene på den årlige bygdefesten i grendehuset på Toten. Her fester og drikker gamle og unge sammen.

Hvorfor blir noen fullere enn andre?
I programmets utradisjonelle festlokale får de frivillige servert drinker, og vi får blant annet svaret på hvorfor deltakerne får ulik promille selv om de drikker nøyaktig samme mengde alkohol.

Norsk populærvitenskapelig underholdningsprogram i seks deler
Produsert av Teddy TV (2013)
Programleder: Ole André Sivertsen
Presseansvarlig: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900