Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 2. august 2005 kl 22.10 Nikolaj og Julie

Ny jobb, nytt liv

Julie begynner som frivillig på fri rettshjelp. (Foto: Danmarks radio)
Julie begynner som frivillig på fri rettshjelp. (Foto: Danmarks radio)
Nikolaj og faren får et bedre og bedre forhold. Dette er de begge meget fornøyd med. Julie er kommet på fote igjen og får en ny utfordring i jobben.

Julie begynner som frivillig i en organisasjon som tilbyr fri rettshjelp. Hun har forstått at hun må gjøre en god del endringer i livet sitt for å få det bedre. Jobben ser i utgangspunktet interessant ut, men hun lar seg slett ikke begeistre av lederen av rettshjelpen. Den følelsen er gjensidig.

Nikolaj og faren fortsetter å legge planer sammen. Begge er lettet og glad over at de endelig kommer overens.

Iben strekker ut en hånd til Philip for å prøve og redde stumpene av forholdet. Men da har Philip allerede rukket å dumme seg ut igjen…

Om serien
I sommer blir det gjensyn med det danske hverdagsdramaet "Nikolaj og Julie" som gikk på NRK1 i 2003. NRK2 sender to episoder hver tirsdag fremover

"Nikolaj og Julie" er en dramaserie fra Danmarks Radio med fokus på parforholdets mange utfordringer. Hva skjer når hverdagen setter inn og man må handle inn mat, hente barn og oppi det hele gjøre karriere?


I hovedrollene som Nikolaj og Julie møter vi Peter Mygind og Sofie Gråbøl. Mygind er best kjent fra serien "Taxa" og fra "Riket I og II", mens Sofie Gråbøl har spilt i en rekke filmer, blant annet "Nattevakten" og "Mifunes siste sang". De har også spilt sammen i flere episoder av "Taxa".

Kjenningsmelodien til serien heter "Right Next to the Right One" og synges av Tim Christensen.

Persongalleri
Nikolaj er 37 år og er den kreative kraften i reklamebyrået "Bureauet, 3, th", som han eier sammen med gymnaskameratene sine, Frank og Philip. Nikolaj er en glad og positiv fyr som ikke ser så altfor alvorlig på livet. Julie er hans store kjærlighet.

Julie er 32 år, advokat og har utdannelse fra Harvard. Nå er hun ansatt i det velrenommerte firmaet "Hoffmann og Thomsen". Julie møtte Nikolaj på Tivoli og forelsket seg med et brak. Sammen skal de prøve å takle hverdagen.

Philip er 37 år og administrerende direktør i reklamebyrået som han driver sammen med Nikolaj og Frank. Hans naturlige utadvendthet og selvsikkerhet skaffer mange kunder til firmaet.

Frank er også 37 år, og økonomisjef i "Bureauet, 3, th". Han er godt gift med sin Karina, og tror ingenting kan rokke ved hans trygge familieliv.

Søs er 29 år og jobber som altmuligkvinne på reklamebyrået. Hun har mange talenter; hun lager kostymer, holder taler og er god på idémyldring.

Karina er 34 år og gift med Frank. Etter å ha jobbet på advokatkontoret en stund, blir hun involvert i kommunalpolitikk. Dette skal vise seg å bli vanskelig for ekteskapet.

Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks radio
Regi: Charlotte Sachs Bostrup
I rollene: Peter Mygind, Sofie Gråbøl, Dejan Cukic, Jesper Asholt, Sofie Stougaard og Therese Glahn.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 42/ 909 55 364


LENKER
  • For mer informasjon om serien