Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. juli 2002 kl 20.00 Jesu liv: Oppveksten

Nærmere Jesus

Dr. Frederick Zugibe gjennomfører et korsfestelseseksperiment. (Foto: Anna Cox, BBC)
Dr. Frederick Zugibe gjennomfører et korsfestelseseksperiment. (Foto: Anna Cox, BBC)
I BBC-serien ”Jesu liv” viser vitenskapsfolk og historikere oss det siste innen forskningen omkring personen Jesus og hans liv.

I den tredelte serien ”Jesu liv” ser vi hvordan arkeologene nærmer seg Jerusalem, Betlehem og Nasaret, bit for bit, og kommer fram til hvordan disse byene var for to tusen år siden. Slik kan de ha vært da Jesus gikk omkring i den hellige stad, i sin fødeby og i hjembyen tidlig i det første århundret.

Vitenskapsfolk forsøker også å kaste lys over Jesu overnaturlige evner. Sentrale hendelser i Jesu liv gjenskapes, og vinklingen er hele tiden denne: Hvordan tenkte denne mannen som kom fra et bondemiljø i Israel? Hva ville han, og hvorfor gjorde han det han gjorde?

Barndommen
Hvilke leker pleide Jesus å leke da han vokste opp? I første del av serien ”Jesu liv” presenteres vi for en modell av Josef og Marias hus. Fødselskirken i Betlehem blir gjennomgått til bunns. Det arkeologene finner der, tyder på at Jesus ble født i en hule, ikke i en stall.

Livsoppgaven
Andre del av serien (14. august) tar for seg Jesu livsoppgave. Hvorfor valgte han seg et mannskap som besto av fiskere og offentlige tjenestemenn? Hvorfor ikke heller en gruppe krigere?

Siste dager
Ut fra vitneprovene i evangeliene og Paulus´ brev rekonstrueres Jesu ansikt i tredje del (21. august). Vi får også innblikk i hva som skjer med et menneske mens det korsfestes.

Innkjøpt engelsk serie i tre deler fra BBC
Originaltittel: Son of God
Regi: Jean-Claude Bragard
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilder
1. Dr. Frederick Zugibe gjennomfører et korsfestelseseksperiment. (Foto: Anna Cox, BBC)
2. Ut fra vitneprovene i evangeliene og Paulus´ brev rekonstrueres Jesu ansikt. (Foto: Jean- Claude Bragard, BBC)