Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. mai 2004 kl 20.35 4·4·2 UEFA-cupfinale: Valencia CF - Olympiquo de Marseille

Fransk eller spansk?

Arne Scheie og Egil Olsen kommenterer Marseille-Valencia (NRK-foto: Ole Kaland).
Arne Scheie og Egil Olsen kommenterer Marseille-Valencia (NRK-foto: Ole Kaland).
Onsdag 19. mai er Fotball-Europas øyne rettet mot Nya Ullevi i Göteborg. Her befinner også Arne Scheie og Egil Olsen seg. Årsaken er selvfølgelig finalen i UEFA-cupen mellom overraskelseslaget Marseille og de nykronede spanske seriemesterne Valencia.

NRKs rutinerte kommentator Arne Scheie mener vi kan forvente oss en underholdende kamp mellom to offensivt innstilte lag.

- Jeg synes årets finale i UEFA-cupen er mer attraktiv enn på svært lenge. Dette er to spennende lag. Begge vil nok være ivrige etter å få det første målet. Det gir dem anledning til å ligge bak og styre kampen, for å kunne kontre når motstanderen må i angrep, spår Scheie.

Spennende spillere
Både Valencia og Marseille kan skilte med en bred stall med en fin miks av etablerte stjerner og nye tilskudd. Valencia er vel hakket mer rutinerte. De har verdifull erfaring fra UEFA Champions League, der de var i finalen i 2001. Da ble det tap for Bayern München på straffespark. Scheie holder Valencia som knepen favoritt i årets finale:

- Valencia er godt besatt på alle plasser, og jeg tror de stiller fullt motivert og skjerpet, til tross for at de nylig ble spanske seriemestere. I mål står den spanske landslagsmålvakten Canizares, Ayala er forsvarsklippen, Baraja og Vicente styrer på midtbanen, mens målfarlige Mista er en konstant trussel på topp. Marseille har gjenoppstått etter en vanskelig periode, og de har noen veldig spennende spillere. Rutinerte Fabien Barthez vokter mål, høyrebacken Ferreira er solid, likeså med Dos Santos. Jeg er likevel mest spent på spissen Didier Drogba. Han ble kåret til årets spiller i den franske ligaen, har scoret i hver kamp i UEFA-cupen og han signerte begge da Marseille slo ut Newcastle i semifinalen. Han kan bli virkelig stor, sier Scheie.

Maktskifte i Spania?
Real Madrid vinner ingen titler i år. Barcelona hadde en forferdelig sesongstart, mens Deportivo la Coruna rotet det til i seminfinalen i UEFA Champions League. Aner man et maktskifte i La Liga?

- Det er for tidlig å si, men Valencia har vist at de holder et stabilt meget høyt nivå. Den spanske ligaen er blant de aller beste, og det er en stor prestasjon å slå lag som Real Madrid og Barcelona. Jeg tror Valencia meget vel kan overta den spanske fotballtronen og etablere seg som et europeisk storlag, avslutter Scheie.

Tar Valencia en ny skalp onsdag 19. mai 2004?

NRK Sport
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41 (92 01 55 79)
Sportssjef: Grethe Gynnild Johnsen, 23 04 95 05 (91 69 24 21)