Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. mai 2011 kl 19.55 Mesternes mester

Helvetesuka


"Fysisk III" er det siste hinderet for de tre som skal til finalen – og for den ene som snubler på målstreken.

Når det bare er fire deltagere igjen i huset, så er det naturlig at de kommer ekstra nær hverandre. De anser seg selv som en Mesterkjernefamilie – men hvem går seirende ut av "familiefeiden" denne uken?

Det starter med 12.000 volt, og det blir ikke bedre underveis. I "Den Elektriske Hinderbanen" skal deltagerne gjennom en hinderbane med strømførende hindre. Det er ikke nødvendigvis livsfarlig, men fryktelig ubehagelig og stressende – og absolutt dødsspennende!

Etter en kort siesta er det tilbake til stranda for å gjennomføre noe av det enkleste og verste som finnes: løpe det du har i fem minutter. I løs sand. "Idioten" er med andre ord verre enn noen gang: den 20 meter lange banen skal løpes fram og tilbake så mange ganger som mulig i fem minutter. Noen sliter seg helt, andre blir trange i skjæret før de kommer halvveis og noen ser for seg "en heltedød i sanden". Men det er alltid en belønning i det fjerne!

Siste sjanse
Etter to øvelser er allerede den første finalebilletten delt ut. Og det virker klart hvem som havner sist. Men så var det dette med konkurranseinstinkt og evnen til å aldri gi opp, da. Konkurransen heter "Steinkontroll" – og er identisk med sist sesongs avgjørende finaleøvelse. Det viser seg at det aldri er for sent å snu på resultatene!

Etter et deilig spa-besøk, begynner det å bre seg en viss uro: er egentlig den berømte 50%-regelen gjeldende så nær målet? Det er jo tross alt kun vinneren som er immun, og når det står om en finaleplass er det lett å overse en "gentleman’s agreement". Eller…?

Om programserien
I hvert program skal deltagerne gjennom tre krevende øvelser som vil sette alle deres evner på prøve - det være seg fysisk eller mentalt. Etter de tre konkurransene må den deltageren som ligger sist sammenlagt, velge ut en av de andre som motstander til "Nattesten". Dette er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre. Det blir ti programmer før årets "Mesternes mester" endelig kåres. Årets yngste deltaker er 28, og årets eldste er 57 år gammel.

De to første rundene av "Mesternes mester", sendt vinter/vår 2009 og 2010, var store seersuksesser. I gjennomsnitt har hvert av de to første sesongenes programmer blitt sett av over en million mennesker. Finaleprogrammet i fjorårets sesong hadde en seerandel på 70,7 prosent og ble sett av 1.128000 nordmenn (på det meste over 1,3 millioner).

Tredje sesong av "Mesternes mester" ble spilt inn flere steder på den nydelige øya Kypros. Mesterne ble innlosjert i et herlig hus ved havet utenfor Paphos, på vestsiden av Kypros, ca to timers kjøretur fra flyplassen i Larnaca.