Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. mai 2002 kl 19.55 Hvilket liv!

Barn til bekymring

Michael (Gabriel Thomson) kommer hjem dekket av vaniljesaus, og mor (Zoë Wanamaker) er bekymret (Foto: EX DLT Productions)
Michael (Gabriel Thomson) kommer hjem dekket av vaniljesaus, og mor (Zoë Wanamaker) er bekymret (Foto: EX DLT Productions)
Det er en vanlig dag hos familien Harper: Nick vil bli ”dotcom”-millionær, Janey vil ha en tatovering og Michael kommer hjem fra skolen, dekket av vaniljesaus. Som gode foreldre engasjerer Ben og Susan seg i barnas problemer – og avdekker dermed egne problemer.

Tannlegen Ben åpner dagen med en liten krangel med sin assistent Bridget. Hun vil alltid ha siste ordet, og det får hun. Pasienten i tannlegestolen derimot, kan ikke si stort, selv om Ben konverserer høflig.

Ben blir imidlertid kalt hjem av sin kone, som kan fortelle at yngstesønnen Michael har kommet hjem fra skolen mer eller mindre som en pudding med vaniljesaus. Udåden er utført av en bøllete gutt i klassen, og Susan mener de bør ta affære.

Om serien
I denne britiske situasjonskomedien, produsert av BBC, blir vi kjent med familien Harper, mor, far og tre barn – kort sagt, en helt vanlig familie. Det er bare det at dagliglivet virker som en psykologisk geriljakrig.

Serien, som skal gå på NRK1 hver lørdag i hele sommer, er regissert av amerikaneren Fred Barron. Han har blant annet produsert suksesserien ”Seinfeld”. Tekstforfatterne har tidligere levert stoff til ”Not the Nine o’Clock News”, ”Seinfeld” og ”The Larry Sanders Show”.

Som Ben og Susan Harper ser vi Robert Lindsay og Zoë Wanamaker. Barna i familien spilles av Gabriel Thomson(Michael), Daniela Denby-Ashe (Janey) og Kris Marshall(Nick).

Britisk situasjonskomedie, produsert av BBC
Originaltittel: ”My Family”
Regi: Fred Barron
I rollene: Robert Lindsay Zoë Wanamaker, Kris Marshall, Daniela Denby-Ashe og Gabriel Thomson
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 84

Bilder
1 Michael (Gabriel Thomson) kommer hjem dekket av vaniljesaus, og mor (Zoë Wanamaker) er bekymret (Foto: EX DLT Productions)
2 Nick (Kris Marshall) vil bli ”dotcom”-millionær, men hvor er knappen? (Foto: EX DLT Productions)