Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. mai 1999 kl 23.15 Kosovo dør

Et materielt liv (t)


NRK1 søndag 2. mai kl 23.15
Et materielt liv

Et primitiv liv i to døgn

De er vant til moderne komfort og en livsstil knyttet opp til mye elektronikk, familien Møller Lange i Danmark. Som et eksperiment oppfordret Danmarks Radio 2 familien til å tilbringe to døgn på en hytte i ødemarken i Sverige uten elektrisitet, innlagt vann og bærbar PC.
Hvordan klarer en moderne familie seg uten moderne, elektriske hjelpemidler? Vi får se hvordan Møller Lange tar utfordringen.
I det primitive samfunn spiller familien en viktig rolle. Hele husstanden er samlet om å skaffe mat og andre livsnødvendigheter. Barna blir oppdratt i hjemmet der de også tilegner seg visse ferdigheter.
Men slik er det stort sett ikke i et moderne samfunn. Barna går i barnehage, passes på av dagmamma eller går på skolen. Og mor og fars arbeid foregår sjelden innenfor hjemmets fire vegger. Vi har også moderne hjelpemidler til å ta seg av det som familien tidligere var samlet om. Våre hjem fylles med kjøkkenmaskiner, fjernsyn, telefoner, PC og annet elektrisk utstyr.

Lettere liv
På mange måter er våre liv blitt lettere. Maskinene gjør det tunge arbeidet for oss, og fjernsynet og computere underholder oss. Men det er fare for at elektronikken begynner å styre oss, slik at vi glemmer hvordan det er å være sammen.
I kveldens dokumentar får vi hvordan familien Møller Lange takler å være sammen på en primitiv måte i to hele døgn.
Programmet er ved Ole Tornbjerg.

NRK1 søndag kl 23.15

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
I kveldens danske dokumentar får vi se hvordan den moderne familien Møller Lange klarer seg i to dager på en hytte i ødemarken uten strøm, innlagt vann og bærbar PC.

Dansk dokumentar fra DR2
Ved Ole Tornbjerg
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123