Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. oktober 2002 kl 22.40 Bokbadet

Ny roman fra Jan Kjærstad

Jan Kjærstad og Anne Grosvold snakker om Kjærstads nye bok,
Jan Kjærstad og Anne Grosvold snakker om Kjærstads nye bok, "Tegn til kjærlighet" (Foto: Terje Bendiksby/ Scanpix)
Jan Kjærstad, som fikk massiv medgang for trilogien om Jonas Wergeland, kommer nå med ”Tegn til kjærlighet”. Det er historien om Cecilia, en ung skriftdesigner med en annerledes oppvekst. Jan Kjærstad er gjest hos bademester Anne Grosvold i kveld.

Cecilia er et uvanlig barn. Hun er besatt av skrift, og er overfølsom overfor alle typer tegn. Bestefaren drev et monumentverksted, og her så hun hvordan han hogde skrift i stein og fylte med gull. Og gang på gang leste hun inskripsjonen på gravsteinene: Kjærlighet er det største.

Celias bane er bestemt. Hun ser poesien i skriften. Hun ser at det handler om alkymi, om å gjøre stein til gull, å trekke det evige liv ut av det hverdagslige. Først tar Cecilia den lette veien. Hun bruker sitt unike talent til å bli en feiret grafisk designer i reklamebransjen. Så bestemmer hun seg for å ta gaven hun har fått på alvor.

Cecilia leter også etter en annen form for kjærlighet enn den hun har opplevd tidligere. En ring med en stor A setter henne på sporet til et uvanlig bakeri, der bakverket har navn etter romanfigurer og innehaveren forteller merkelige historier. Møtet med Arthur bringer Cecilia inn i en ny og skjebnesvanger fase av jakten på den fullkomne forening av skrift og fortelling.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83