Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. januar 2009 kl 21.30 Life on Mars

Alle mot én

Tyler (John Simm) går til kamp mot sine egne kolleger i en kriminalsak. (Foto: BBC)
Tyler (John Simm) går til kamp mot sine egne kolleger i en kriminalsak. (Foto: BBC)
Nå som Sam endelig begynner å føle seg hjemme i 1973, tror doktoren som våker over ham i nåtiden at Sam er i ferd med å gi opp.

For samtidig som Sam prøver å tilpasse seg livet i 1973, blir han hele tiden påminnet om den egentlige virkeligheten i 2006.

I koma
I 2006 ligger Sam fortsatt i koma etter at han ble påkjørt, og legene begynner å bli bekymret for tilstanden hans. Sam bestemmer seg – han vil kjempe for å komme tilbake. Problemet er bare hvordan han skal klare det.

Tilbake i 1973 må Sam rykke ut i forbindelse med et knivdrap. Når han kommer frem til åstedet, oppdager han at han befinner seg i det som er hans fremtidige hjem i 2006. Sam setter øyeblikkelig i gang en åstedsetterforskning, slik som politiet anno 2006 ville ha gjort.

Sjefen Gene Hunt mener det er å kaste bort tiden. For Gene løses nemlig drapssaker på følgende måte – den første som snakker er den som har gjort det. Dermed blir Ted Bannister arrestert og Sam har funnet sin store kampsak. Kan dette være nøkkelen hjem til nåtiden?

Om serien
John Simm spiller Sam Tyler, en ambisiøs, ung kriminaletterforsker som jobber hardt for å holde gatene i Manchester trygge. Etter en alvorlig bilulykke blir verden snudd på hodet. Sam havner i koma og våkner opp i fortiden. Året er 1973 og Sam skjønner ingenting. Har han dratt tilbake i tid, er han i en koma eller har han rett og slett blitt gal?

Life on Mars fikk Emmyprisen for beste dramaserie i 2006, og er blitt kjent som en unik, humoristisk og uimotståelig politiserie. Ved å ta en rollefigur ut av vår tid og kaste ham rett inn i 70-tallet, gis publikum en sjanse til å oppdage hva det er som gjør oss til dem vi er i dag.

Britisk politiserie fra BBC (2005)
Originaltittel: Life on Mars
Produsert av: Kudos Film & Television for BBC
I rollene bl.a.: John Simm (Sam Tyler), Philip Glenister (Gene Hunt), Liz White (Annie Cartwright), Dean Andrews (Ray Carling) og Marshall Lancaster (Chris Skelton)
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900