Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. juni 2006 kl 18.30 Julie

Problemer med både foreldre og venner

Trine (Cecilie Bøcker Rosling) og Julie (Julie Wright) blir uvenner. (Foto: Sten Tronsgaard, DR)
Trine (Cecilie Bøcker Rosling) og Julie (Julie Wright) blir uvenner. (Foto: Sten Tronsgaard, DR)
Julies farfar har blitt begravet, og faren vil at hun skal arve noen av tingene hans. Men Julie har ikke særlig lyst til å besøke ham. Samtidig forsøker Lulu, den nye jenta i klassen, å fryse henne ut.

Det er lenge siden Julie og faren har snakket sammen, og Julie synes han og moren oppfører seg rart overfor hverandre. Men én ting har far og datter heldigvis til felles: Interessen for fotball.

Samtidig gjør Lulu det vanskelig for Julie blant vennene. Hun har lagt beslag på Julies bestevenninne Trine, og når de tre jentene drar til svømmehallen sammen er det tydelig at Lulu vil ha Trine for seg selv. Sakte, men sikkert sørger hun for å fryse ut Julie.

Og når Eddie, som Trine har flørtet med, kysser Julie på en fest går det riktig galt!

Om serien
Julie er en helt vanlig 12 år gammel jente, med alt det medfører. I denne danske serien følger vi henne gjennom vennskap, forelskelse, problemer med foreldrene og fotball. De danske filmstjernene Mads Mikkelsen og Iben Hjejle har to av de voksne hovedrollene.

Nå er hun og bestevenninnen Trine i ferd med å vokse fra hverandre, og en ny og kul jente i klassen legger an på gutten Julie er hemmelig forelsket i. Samtidig dukker Julies far opp igjen fra utlandet når farfaren blir syk. Han forsøker å få kontakt med Julie og moren hennes igjen, men det er lettere sagt enn gjort. Julie er i hvert fall veldig sint på ham! Samtidig tok han og moren aldri ut skilsmisse. Kanskje de elsker hverandre fortsatt?

Dansk dramaserie for barn og unge i fire deler (2005)
Originaltittel: Julie
Produsert av : DR
I rollene: Julie Wright (Julie), Mads Mikkelsen (Julies far), Iben Hjejle (Julies mor), Cecilie Bøcker Rosling (Trine), Michael Carøe (Trines far), Camille Steen (Lulu), Phillip Varlev (Mikkel) m. fl.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, info@nrk.no