Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. april 2003 kl 21.15 Presidenten

Tilbakeblikk

Leo McGarry avhøres i kveldens episode av
Leo McGarry avhøres i kveldens episode av "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Etterforskningen av president Bartlet går sin gang, nå er det hans mest betrodde medarbeider, Leo McGarry, som skal i ilden.

Leo frykter det verste når han nå blir kalt inn til avhør. Han har kjent president Bartlet lengst av alle i administrasjonen, og kan uforvarende ha gjort seg skyldig i lovbrudd.

I kveldens episode vil vi i en rekke tilbakeblikk se bakgrunnen for at president Bartlet valgte å holde sykdommen sin skjult for omverdenen. På den tiden var han bare guvernør.

Presidenten engasjerer seg personlig i etterforskningen av en serie kirkebranner i sørstatene og truer med å sende inn militærtropper for å sikre kirkegjengerne på julaften.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41