Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 22. juni 2000 kl 21.45 De gode og de onde

De gode og de onde (t)

NRK2 torsdag 22. juni kl. 21.45
De gode og de onde (12:15)

Hevn og buddhisme

En morder som Elvis i sin tid fikk bak lås og slå, er tilbake i byen. Han påstår at han har begynt et nytt og bedre liv, og nå trenger han Elvis\' hjelp til å finne sin datter - før han går i kloster.

Oscar Drake havnet bak murene for mord etter at Elvis la fram fellende bevis. Tolv år senere kommer Drake til byen, oppsøker Elvis og sier han trenger ekspolitimannens hjelp. I fengselet har Drake studert buddhisme noe som har påvirket ham til å begynne et helt annet liv. Nå ønsker han å finne sin datter, Aimee, og bli venner med henne før han følger sitt kall og vier resten av sitt liv til Buddha bak klostermurene.

Elvis fører far og datter sammen, men den unge kvinnen er bitter og hater sin far inderlig. Han forlot dem uten å legge igjen så mye som en dollar til mat. Hver dag var en kamp for å overleve. Når Oscar får høre dette, forstår han at han er blitt lurt. De som betalte ham for å begå drapet, hadde lovet å gi hans familie 80.000 dollar til livets opphold. Avtalen har de altså brutt.

Dermed glemmer Oscar sine forsetter om et liv i kjærlighet og fred, og planlegger en grusom hevn. Kan Elvis forhindre et blodbad?

Om serien
Elvis Maginnis befinner seg midt imellom to verdener, og mer enn noe annet ønsker han å løsrive seg fra den kriminelle verden. Derfor starter han sitt eget vaskeri. Verken familien eller hans tidligere arbeidsgiver, politiet, vil imidlertid la ham være i fred, og stadig tester de hans lojalitet. Begge parter vil ha ham til å gjøre \"en siste jobb\", men den påståtte \"siste jobben\" dukker opp igjen og igjen. Det viktige for partene synes å være at Elvis har kontakter på begge sider av loven, og det gjør ham uunnværlig når det dukker opp problemer som ingen andre klarer å løse.

Elvis har to lojale venner som alltid står ved hans side. Den ene er sauehunden Reuben, den andre er den fyrige rødhårede Stella, vaskeriets butikksjef.

NRK2 torsdag kl 21.45

Australsk dramaserie
Originaltittel: Good Guys and Bad Guys
I hovedrollen: Marcus Graham
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36