Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. desember 2013 kl 19.45 Nobels fredspriskonsert 2013

Stjernespekket 20-årsjubilant


Dette er den 20. fredspriskonserten som arrangeres til ære for Novels fredsprisvinnerne. I år er det Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) som hedres. Konserten sendes direkte fra Oslo Spektrum og ledes av skuespillerinnen Claire Danes.

Blant artistene som deltar i denne direktesendingen feiringen, er Grammy-vinner Mary J. Blige, James Blunt, svenske Zara Larsson, vår egen hip hop-duo Envy og Kringkastingsorkestret under ledelse av dirigent Nick Davies.

Feirer fred med musikk
Hvert år bringer konserten sammen store artister for å feire fred gjennom musikk og for å hedre fredsprisvinneren. Fredsprisen går i år til Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) på grunn av organisasjonens omfattende innsats for å fjerne kjemiske våpen.

Konserten kringkastes til et globalt publikum og når ut til 350 millioner potensielle husstander i mellom 80 og 120 land.

Tidligere artister som har opptrådd på Nobels fredspriskonsert, er Paul McCartney, Rihanna, Sting, Santana, Alicia Keys, Willie Nelson, Annie Lennox, Wyclef Jean, Andrea Bocelli, Josh Groban, Bon Jovi, a-ha, Bernhoft og Youssou N'Dour.

Produsert av Eyeworks Dinamo for NRK
Prosjektleder: Linn Sandberg Skarstein
Presseansvarlig Nobel fredspriskonsert: Dag Hvaring, tlf: 90 15 38 48
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00