Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 6. juli 2010 kl 19.55 Den store reisen

I stammenes klær

Den store reisen: Å gå naken sitter langt inne hos familien Prøis. Stammen foreslår en annen løsning for familien. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
Den store reisen: Å gå naken sitter langt inne hos familien Prøis. Stammen foreslår en annen løsning for familien. (Foto: Malin Østli/Strix/NRK)
I Namibia blir familien Berg innkalt til et møte hvor himbaene forteller hvordan de synes familien har klart å ta til seg himbaenes leveregler. Og Indonesia våkner familien Alsos til en annerledes morgen…

De norske familiene har vært en god stund hos sine respektive stammer, og blir stadig mer fortrolige med tilværelsen der. Vennskapsbåndene har blitt sterke i takt med tiden som har gått siden de ankom.

Seremoni hos mentawaiene
Nå begynner også familiene å bli mer delaktige i alle de daglige gjøremålene som tilfaller mennene og kvinnene i stammen, og de merker i større grad stammenes arbeid med å skaffe mat og andre nødvendigheter til folk og fe. I Indonesia skal det bli en spesiell dag for familien Alsos. Det ligger noe i luften hos mentawaiene, og det skal vise seg at de har planer for familien. Alsos-gjengen får ikke bare nye klær, de får også oppleve en seremoni de aldri har sett maken til.

I Namibia foreslår himbastammen at den norske familien skal gå i deres klær, noe som vekker delte reaksjoner hos familien Berg.

Vil ikke være nakne
Også i Ecuador vil stammen at den norske familien skal kle seg som dem. Men det å gå naken sitter langt inne hos familien Prøis. Stammen foreslår en annen løsning for familien.

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et primitivt stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve i en fremmed og ukjent kultur i tre uker. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Programmet er sendt tidligere.

Reality-/dokumentarserie i 12 deler.
Produsert av Strix (2007)
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
Publikum bes kontakte Publikumservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer