Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. desember 2006 kl 20.10 Kvitt eller dobbelt

Farvel – og på gjensyn!

Erik Ivar Sæther fra Bærums Verk skal opp i europeisk geografi. Her er han sammen med programledere Christian Strand og Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Erik Ivar Sæther fra Bærums Verk skal opp i europeisk geografi. Her er han sammen med programledere Christian Strand og Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveld er det siste Kvitt eller dobbelt for denne gang. Likevel rekker vi å bli kjent med to nye deltakere: Lise Lee Framstad (16) som skal opp i Robbie Williams, og Erik Ivar Sæther (13) som er ekspert på europeisk geografi.

Gjennom hele høsten har vi blitt kjent med mange unge, flinke mennesker. Flere av dem har også reist hjem med toppgevinsten på 48 000 kroner, mens vi som tv-seere trolig har lært mye nytt underveis. Ingen tvil om at det finnes mange kunnskapsrike ungdommer i Norge!

Og for alle dem som ikke fikk sjansen i denne omgang, vil det komme en ny runde med Kvitt eller dobbelt til høsten. Allerede nå er jakten på flere skarpe hoder i gang.

Robbie Williams og europeisk geografi
I kveldens program skal vi møte de to siste deltakerne som slapp gjennom nåløyet.

Lise Lee Framstad er trolig en av Robbie Williams største beundrere og vet forhåpentligvis alt som er verdt å vite om verdensstjernen. I tillegg har Lise faktisk møtt Robbie – det skjedde da han var gjest i "Først og sist" i fjor. En stor opplevelse, skal vi tro Lise.

Fagdommer i tema Robbie Williams er Sigrid Hvidsten, journalist og musikkanmelder i Dagbladet.

Erik Ivar Sæther fra Bærum kan sannsynligvis mer enn navn på byer i Belgia, for han er ekspert på europeisk geografi. Interessen for land, byer, fjell og fjorder deler han med Egil Drillo Olsen som selvsagt stiller som fagdommer.

Om programmet
I 12 programmer høsten 2006 møter vi unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hver kandidat starter på 1 500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48 000 kroner.

Nadia Hasnaoui er programleder i studio, med god hjelp fra Christian Strand på "bakrommet". For mens Nadia spør ut kandidatene, er det Christian som følger familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Hvert emne har en fagdommer, og i tillegg er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Høstens tema spenner vidt, fra Vinter-OL og The Simpsons til moderne fysikk og europeisk geografi, for å nevne noe. Til sammen var det 1 400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Kvitt eller dobbelt ble første gang sendt i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

Egenprodusert underholdning (2006)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)