Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. september 2009 kl 22.15 House

Surpompen er tilbake

Doktor Gregory House (Hugh Laurie) er tilbake med nye episoder på NRK1. (Foto: NBC Universal)
Doktor Gregory House (Hugh Laurie) er tilbake med nye episoder på NRK1. (Foto: NBC Universal)
TV-universets desidert største grinebiter og mest geniale lege står overfor nye medisinske, så vel som personlige, utfordringer i det vi går i gang med fjerde sesong av serien "House".

Doktor Gregory House har sparket doktor Robert Chase og både Foreman og Cameron har sluttet selv. Nå står House helt alene med et ytterst vanskelig tilfelle. En kontorbygning har rast sammen og en av de overlevende, en kvinne, blir sendt til sykehuset. House må arbeide raskt for å gi Megan en riktig diagnose, men arbeidet er meget vanskelig fordi den eneste måten hun kan kommunisere på er å blinke med øynene.

Uortodoks hjelp
Siden House er uten teamet sitt, diskuterer han mulige løsninger med en av sykehusets vaktmestere… Megans tilstand forverres og doktor Cuddy prøver å legge press på House for å hyre inn et nytt legeteam. Dette overser House fullstendig. Men han innser at tilfellet Megan er vanskeligere enn han kanskje har trodd, og forstår at det kanskje ikke er så lurt å stå alene i jobben.

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I oppstarten av sesong fire står vår geniale venn nesten alene etter at flere av legene har sluttet, eller har blitt sparket av House.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.
Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2).


Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 4
Originaltittel på kveldens episode: Alone
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no
LENKER
  • Les mer