Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. juli 2005 kl 22.05 Kalde spor

Sams skjulte fortid

Doktor Frankie Wharton (Holly Aird), politiets tekniske ekspert i den britiske serien
Doktor Frankie Wharton (Holly Aird), politiets tekniske ekspert i den britiske serien "Kalde spor". (Foto: Justin Canning, BBC)
Sam har sonet en dom for å ha banket opp en nabo som la an på hans kone. Han tilbringer sin første dag i frihet på et herberge. Samme dag blir en mann myrdet der, og Sam er den første politiet bringer inn som mistenkt. Men det er tegn som tyder på at feil mann ble myrdet, og at Sam var det utpekte offeret.

Peter Boyds etterforskningsgruppe setter seg i sving for å finne ut om Sams skjulte fortid. Sam synes å være en hengiven familiemann og en flink musiker, så hvorfor skulle han ha forbindelser med organisert kriminalitet? Tydeligvis var det en leiemorder som var på ferde på herberget. Våpenet som ble brukt, lå igjen på den dreptes rom. Noen hadde forsøkt å få drapet til å se ut som selvmord. Men revolveren har vist seg å være knyttet til en rekke leiemord.

Frankie Wharton, etterforskningsgruppens tekniske ekspert, blir samme natt utsatt for et overfall inne i politiets hovedkvarter. Etter overfallet er revolveren fra herberget borte.

Voldsomt sinne
Førstebetjent Peter Boyd har også sine vansker. I den forrige saken han arbeidet med, klarte han ikke å styre sitt raseri. Det gikk ut over en mistenkt i saken. Nå går Boyd på kurs for å lære seg å tøyle sitt voldsomme sinne.

Boyd blir ikke blidere da Frankie forteller ham hva som hendte sist natt.

Fortsettelse følger etter Kveldsnytt, kl. 23.15.

Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

NRK sendte de tre første sesongene av serien i fjor, og i sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake i seks nye dobbeltepisoder for å gjenoppta flere uløste kriminalsaker der det dukker opp nye opplysninger.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har revolusjonert etterforskningen, slik at etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår.

Foruten Boyd består spesialenheten av psykologieksperten Grace Foley, teknikeren Frankie Wharton samt etterforskerne Mel Silver og Spencer Jordan.

Britisk kriminalserie (2004)
Originaltittel: Waking the Dead (serie 4)
Produksjon: BBC
I hovedrollene: Trevor Eve, Sue Johnston, Holly Aird, Claire Goose og Wil Johnson
Hjemmeside: http://www.bbc.co.uk/drama/crime/waking/
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • http://www.bbc.co.uk/drama/crime/waking/