Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. juli 2009 kl 20.15 Krokodillene tek hemn

Krokodillene tar over

Saltvannskrokodillene er i ferd med å ta over Australias nordlige territorier på grunn av plassmangel.(Foto: BBC Worldwide)
Saltvannskrokodillene er i ferd med å ta over Australias nordlige territorier på grunn av plassmangel.(Foto: BBC Worldwide)
Elva Mary i Australia har den tetteste bestanden av saltvannskrokodiller i hele verden. Med over tjue krokodiller per kilometer foregår det en gigantisk kamp om plassen.

Denne dokumentaren tar for seg den økende bestanden av saltvannskrokodiller i Australia. På grunn av plassmangel har de spredd seg til nye steder og er i ferd med å ta over Australias nordlige territorier.

Angriper sine kusiner
Elvemunningen i Mary er nå så overfylt av saltvannskrokodiller at de nå har begynt å trekke seg innover i landet og angriper sine kusiner – nemlig ferskvannskrokodillene. Det står om livet når de fem meter lange reptilene tvinger seg frem på jakt etter nytt territorium.

- Vi opplever nå å se saltvannskrokodiller på steder vi aldri har sett dem før. De begynner å bli et stort problem her, forteller Mick Turner i Darwins Croc Management Team.

Dokumentaren byr på fantastiske undervannsfoto og actionfylte scener hvor vi får et spennende innblikk i livet til naturens mest skrekkinngytende reptiler.

Dokumentar fra BBC (2006)
Originaltittel: Invasion of the Crocodiles
Produsert av: BBC Worldwide
Norsk kommentar: Yasmin Syed
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 230 44 101/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900