Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. februar 2005 kl 22.30 Migrapolis: Min tro

Fordommer om religion

Anne Sofie Roald er helnorsk muslim. Her med Migrapolis-reporter Lotten Christiansen (Foto: NRK)
Anne Sofie Roald er helnorsk muslim. Her med Migrapolis-reporter Lotten Christiansen (Foto: NRK)
Hva er norske verdier? Er man mindre norsk hvis man er muslim? Det kan være vanskelig å velge en annen religion enn kristendommen i Norge. Man blir ofte sett på som litt rar eller unorsk. I dette programmet møter vi tre personer som bruker mye tid på å bekjempe fordommer om sin religion.

Anne Sofie Roald er en helnorsk muslimsk kvinne fra Vestlandet. Hun har valgt å hengi store deler av sitt liv til Islam. Anne Sofie jobber som høgskolelektor ved Högskolen i Malmö, og er dosent ved universitetet i Lund. Hun har skrevet flere bøker om Islam, og blir regnet som en av de fremste islameksperter i Europa. Selv har hun gått igjennom en lang prosess, og har til slutt funnet en norsk måte å praktisere islam på.

Ung engasjert bahá’i
Adrien Clarier er en ung bahá’i-gutt som studerer til å bli steinerskolelærer. For ham var det vanskelig å være bahá’i som barn, og han opplevde ofte å bli mobbet for det. I dag er han stolt av sin religion, og arbeider aktivt med å fremme religiøs forståelse.

Moderne buddhist
Gunaketu Kjønstad het egentlig Bjørn før han ble ordinert i den vestlige buddhistordenens venner. Han prøver å leve ut Buddhas lære i et moderne samfunn. Gunaketu har sydd seg en buddhistisk bunad, og synes det er viktig å praktisere buddhismen uten å distansere seg fra det norske samfunnet.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
Vises også i Nett-TV.