Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. februar 2004 kl 19.30 Puls

Hvordan snakker man om sorg?

Programleder Anbjørg Sætre Håtun gir deg råd om hva du kan gjøre når du møter mennesker i sorg. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun gir deg råd om hva du kan gjøre når du møter mennesker i sorg. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
De fleste av oss har opplevd at folk vi kjenner mister noen av sine kjære eller går gjennom en skilsmisse. I kveld får vi seernes egne råd om hva vi kan gjøre som medmennesker når vi møter eller kjenner noen som er i sorg.

Mange av oss synes det er vanskelig å forholde seg til venner, familie eller bekjente når vi vet at de har mistet noen eller går gjennom en sorg. Puls har spurt seerne til råds, men har også snakket med andre som har erfaringer på dette feltet.

Blant annet skal vi møte et ektepar som opplevde å miste sitt to år gamle barn etter lengre tids sykdom. De forteller om hvordan de opplevde sorgen, og hvilke erfaringer de gjorde med menneskene rundt seg.

I tillegg møter vi Aage Müller-Nilssen, som er både prest og tidligere generalsekretær i Kirkens Bymisjon. Han har arbeidet mye med sorggrupper og har lang erfaring i å snakke med mennesker som har mistet noen.

Spør en lege
I kveld kommer allmennlege Jørgen Skavlan i studio for å svare seerne på spørsmål om kosthold og helse.

Etter at programmet er over, fortsetter han og programleder Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ sine nettsider: Puls

Puls’ ekspertpanel
Puls har et eget ekspertpanel som gir råd og svarer på seernes egne spørsmål. Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). Hver uke samler også redaksjonen inn seernes egne helseråd, som presenteres i programmet.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Puls