Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. oktober 2007 kl 19.55 Drømmerollen

Hvem blir Norges nye musikalstjerne?


I januar 2008 går teppet opp for musikalklassikeren "Singin’ in the rain" på Oslo Nye Teater. I høst er det opp til tv-seerne å bestemme hvem som skal få spille den kvinnelige hovedrollen Kathy Selden, mot Kåre Conradi. Etter en lang og hard audition med sang, stepping, dans og skuespilleri sto åtte dyktige kandidater igjen. I løpet av høsten skal disse åtte bli til en.

I første program av Drømmerollen følger vi auditionen hvor 30 håpefulle jenter kjempet om de åtte plassene til programserien. Auditionen gikk over flere dager, og jentene måtte gjennom harde danseleksjoner, nervepirrende sangprøver, utfordrende improvisasjoner og komplisert stepping; en kommende musikalstjerne må nemlig beherske alle disse kunstartene.

Alle jentene blir grundig vurdert av teatersjef Svein Sturla Hungnes og koreograf Marianne Skovli Aamodt, samt sangpedagog, dansere og forestillingens musikalske leder. De får en hard jobb med å velge blant de dyktige jentene, men etter en rekke utsilinger får de bestemt seg for åtte jenter.

I god teaterånd får vi være vitne til blod, svette og tårer etter hvert som jentene får dommen, men vi ser også mye smil og latter, og ikke minst spille- og danseglede og et enormt engasjement og pågangsmot! Programleder Noman Mubashir følger spent med jentene.

Om programmene
Tirsdag 9. oktober kl. 19.55 går det første direktesendte programmet på luften. Hvem som til slutt får oppfylt drømmen om å spille Kathy Selden i "Singin’ in the rain" er opp til seerne å avgjøre. Jentene får hver uke tildelt nye utfordringer som de skal løse, alt fra duetter, utdrag fra rockemusikaler, dansenummer og stepping. Ved å gi din stemme bestemmer du hvem som skal få gå videre til neste runde. I hvert program vil fagjuryen gi sin vurdering av kandidatene, men de har ingen stemmerett. Den av jentene som får færrest stemmer går ut av programmet, mens de andre jentene går videre. I finaleprogrammet kjemper to kandidater om selveste drømmerollen,

Noman Mubashir er programleder for serien og følger jentene gjennom oppturer og nedturer, både i treningsuken mellom sendingene og direkte i studio.

Underholdningsserie i åtte deler
Produksjon: MTV Mastiff
Prosjektleder NRK: 23 04 77 54/90 87 85 34/ Kerstin Asplund 23 04 95 66/90 855995
Pressekontakt: Karoline Berg 23 04 94 86/901 08 954

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no