Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. desember 2000 kl 19.35 Med Dronningen bak "Snedronningen"

Med Dronningen bak \"Snedronningen\" (t)


NRK1 1. juledag mandag 25. desember kl 19.35
Med dronningen bak Snedronningen

Dronning Margrethes tegnefilmprosjekt

H.M. Dronning Margrethe II av Danmark hadde selv ideen til å lage tegnefilm av eventyret \"Snedronningen\" av H.C. Andersen fra 1845. Hun har laget collagene og kostymene og har også regissert og stått for scenografien. Filmen vises i Barne-tv med H.K.H. Prinsesse Martha som forteller, i kveld får se se hvordan den ble til.

Dronningen har dessuten skapt utklippsfigurene som er utgangspunket for filmen. Og hvordan det hele gikk til, får vi se i bakomfilmen på NRK1 i kveld. Dronningen var med under hele prosessen og fulgte instruksjon og opptak på nært hold. Et filmteam fulgte med dronningen underveis, og vi får dermed muligheten til å se bak scenen på denne spennende og teknisk avanserte produksjonen.

Snedronningens billedmessige utgangspunkt skapes i dronning Margrethes découpager, som består av utallige utklipp, hvor hun i et annet bildespråk fører oss inn i eventyrets verden. Disse spesielt fremstilte découpager er dataanimert og mikset med datagrafikk, levende skuespillere, musikk og fortelling, og dermed er et unikt og eksperimentelt produkt skapt.

NRK1 mandag kl 19.35

Innkjøpt av NRK Barne- og ungdomsavdelingen
Prosjektleder: Grete Høien
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956, 90158212, (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Gerda og Kay hos bestemor i eventyret Snedronningen. (Ill.: H.M. Dronning Margrethe II av Danmark )