Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. februar 2007 kl 19.55 Eva og Adam

Hører du hva jeg sier?

Programmets par, Eva og Adam, havner i en bagatellmessig diskusjon i kveld. (Foto: Rubicontv)
Programmets par, Eva og Adam, havner i en bagatellmessig diskusjon i kveld. (Foto: Rubicontv)
Menn og kvinner kommuniserer på ulik måte, men hva består egentlig forskjellene i? I kveld havner Eva og Adam i en unødvendig krangel, og programleder Petter må trå til som mekler.

Hvordan snakker vi til, om og med hverandre som kvinner og menn? Dette er blant spørsmålene Petter Schjerven vil finne ut av i kveldens program.

Selv om de fleste tror det er kvinnen som holder snakketøyet mest i gang, er det menn som snakker mest, målt i tid, på hjemmebane.

Og visste du at den virkelige Casanova var norsk? Med sin upåklagelige evne til å kommunisere fikk Hans "Borgenstjerne" Andersen nærmere 500 kvinner i kne før han ble sendt i kasjotten for bedrageri.

Petter til psykolog
Alt dette og mer til gjør at Petter bestiller time hos psykologen for å snakke om kommunikasjonsproblemer. Det kommer godt med når han må mekle mellom Eva og Adam som har kjørt forholdet sitt i et sidespor.

Et besøk hos Christine Koht bekrefter også antagelsen om at krøll på kommunikasjonen like gjerne oppstår mellom partnere av samme kjønn.

Sexobjekter i reklame er en gammel diskusjon. Medieforsker Berit von der Lippe har merket seg en annen tendens også – infantilisering av kvinner er i reklamen og media.

Hva blir resultatet når vi lar to menn og to kvinner fra reklamebyrået Try lage hver sin annonse på bare én time?

Om serien
I Petter W. B. Schjervens nye programserie, Eva og Adam, skal det handle om forskjeller mellom mann og kvinne og forestillinger om de to kjønn.
For hva vil det egentlig si å være kvinne, og hva vil det si å være mann?

Gjennom ni programmer blir vi kjent med et ungt par som vi følger fra forholdets første dag og frem til dets endelige punktum. Eva og Adam, i Ingrid Bolsø Berdal og Terje Skonseng Naudeers skikkelser, møtes, blir forelsket og gjennomgår etter hvert et forholds ulike faser.

I løpet av serien kommer Petter også inn på tema som romantikk og kommunikasjon mellom kjønnene. Han belyser kjønnsforskjeller på alle nivå; både de kulturelle, sosiale og samfunnsmessige.

Innkjøpt dokumentarprogram (2007)
Produsert av: Rubicontv
Programleder: Petter W. Blichfeldt Schjerven
Produsent: Birgitte Brusgaard
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no