Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. mai 2012 kl 19.45 Underveis

Med penselen som våpen


Billedkunstneren Håkon Gullvåg fra Trondheim maler både på lerret og på muren mellom Israel og Palestina. Han har aldri vært redd for å uttrykke holdninger og livssyn gjennom sin egen kunst.

I denne utgaven av "Underveis", møter vi Gullvåg mens han monterer sin kirkeutstilling i Jerusalem. Disse bildene har vakt både begeistring og harme i flere land allerede.

Konfliktsky
Mye av Gullvågs kunst speiler hans engasjement, enten det dreier seg om hans støtte til palestinernes kamp for en egen stat, protest mot dødsstraff eller kamp for bevaring av gamle boligområder. I "Underveis" forteller han at han selv oppdaget kunstens sterke formidlingsevne, da han møtte Fransesco Goyas verker.

Førstesider
NRK har fulgt Håkon Gullvåg over en lengre periode, og viser bilder fra et langt og innholdsrikt kunstnerliv i dette programmet. Blant annet fra kunstnerens "stunt" i 2008, da han som en protest mot Israels betongbarriere på Vestbredden, malte et verk rett på muren.

Om serien
I NRKs livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres. Det betyr at det like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.

Sendt tidligere.

Produsert av Sanden Media 2012 for NRK Temaredaksjonen.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Presseansvarlig: Aesha Ullah,mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf: 815 65 900