Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 7. februar 2004 kl 20.10 Profil: Tre muntre herrer i Roma

Opplev Roma med tre lekne nordmenn

I Roma er det godt å være – man blir blant annet så munter av det…Arkitekt Thomas Thiis-Evensen (f.v), pater Kjell Arild Pollestad og Aftenpostens kulturjournalist Jan E. Hansen tar seerne med på en flanering i Den evige stad
I Roma er det godt å være – man blir blant annet så munter av det…Arkitekt Thomas Thiis-Evensen (f.v), pater Kjell Arild Pollestad og Aftenpostens kulturjournalist Jan E. Hansen tar seerne med på en flanering i Den evige stad
Aftenpostens kulturjournalist Jan E. Hansen, arkitekt Thomas Thiis-Evensen og pater Kjell Arild Pollestad har vært i Roma og lekt sammen, under regi av Kim Eidem. I tre programmer får seerne bli med på en uvanlig reise hvor "guidene" har hver sin side i Romas billedbok.

Romas billedbok er nemlig mer enn arkeologi eller turisme. Her er det godt å vandre og tenke seg om. Blant annet blir man så munter av det – man har ikke vært lenge i Roma før noe vesentlig ved det mentale klimaet demrer for en; her er det frodig livsglede som preger sinnet og tanken.

Hver for seg måler, veier, analyserer og beskriver de tre muntre herrer Den evige stad, de kommer og går, i nåtid og fortid. De tar seerne med på lekne assosiasjoner som innhenter sine egne lover underveis: journalisten som iakttar de sosiale og menneskelige muligheter, pateren som den konkrete metafysiker og arkitekten "alt ettersom han innstiller blikket".

Sammen prøver de å finne tilbake på stiene gjennom en gammel kultur som inntil i dag har båret vår såkalte sivilisasjon. Vi står ved Titusbuen og føler hele Europas historie. Vi kan kaste en ønskemynt i Fontana di Trevi i håp om å vende tilbake. Vi drikker en cappuccino på en fortauskafé eller finner stillheten i en kirke. Roma er et panorama ingen kan ødelegge, for her ligger hele vår historie.

De neste programmene om de muntre herrene i Roma blir sendt på NRK2 de to nest lørdagene.

Innkjøpt dokumentar
Regi: Kim Eidem
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 inger.larsen@nrk.no
Kontakt Programinnkjøp Dokumentar: Gunilla Gaarder, tlf: 23 04 93 64