Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. mars 2012 kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land

Lukeparkering med Kåre Willoch


I kveldens episode tar Kåre Willoch styringen og instruerer Hans Olav Brenner i lukeparkering. Norges mektigste kvinne viser oss timeplanen sin, og Knut Storberget reflekterer over lederskap i krisetider.

Er det sant at nordmenn er et frihetselskende folk med et anstrengt forhold til sjefer? I omkampenes hjemland rettes spørsmålet til en tidligere forsvarssjef Sverre Diesen, Nasjonalmuseets avgåtte leder Sune Nordgren og kulturlivsleder Åse Kleveland, som tenker høyt om forskjellen på nordmenn og svensker. Er Norge verdens vanskeligste land for en sjef?

Om serien
Programleder Hans Olav Brenner skal, gjennom seks nye episoder, fortsette sin jakt på folk og fenomener som har endret norsk kultur i løpet av de siste 45 årene. Selv beskriver han serien slik: Vi skal finne ut hva som er i ferd med å skje i norsk kultur. Vi skal få folk til å ta i bruk banneord i gleden over å ha oppdaget noe nytt. I et program fokuserer vi på matkultur, i et annet på kulturlandskapet som gror igjen.

På sin vei gjennom Norge blir det alt fra kokkeshow med Ingrid Espelid Hovig til lukeparkering med Kåre Willoch. Vi skal også se på bygde-Norges fremtid, kunsten ingen ville ha, og hvordan man tar en eksamen i gudstjeneste.

Hans Olav Brenner (32) er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i seks deler
Egenproduksjon NRK (2011)
Programleder: Hans Olav Brenner, hans.olav.brenner@nrk.no
Prosjektleder: Chris Foss, chris.foss@nrk.no
Pressekontakt: Silje Marie Lien, silje.marie.lien@nrk.no, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900