Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. mars 2005 kl 20.25 Den store klassefesten

Programlederduell

Hilde Hummelvoll og Dag Erik Pedersen er gjester hos Dan Børge Akerø. (Bilde: Terje Bendiksby, Scanpix)
Hilde Hummelvoll og Dag Erik Pedersen er gjester hos Dan Børge Akerø. (Bilde: Terje Bendiksby, Scanpix)
Det er nok ikke mange som vet at sportsjournalist Dag Erik Pedersen har ligget på Norsktoppen og at Hilde Hummelvoll er en reser på Prøysen-historier. Dette og mye mer blir avslørt i Den store klassefesten i kveld.

Sjarmerende Dag Erik Pedersen fra Helgeroa var kun 13 år da han intervjuet sitt store forbilde, syklisten Knut Knutsen, etter OL-seieren i 1972. Og i arbeidsuka på ungdomsskolen ba han om å bli utplassert på Idrettshøgskolen fordi han ønsket å lære seg hvordan man kunne bli toppsyklist.

Hedmarkens store datter, Hilde Hummelvoll, sjarmerte seg gjennom barndommen ved å opptre så snart det bød seg en anledning. I en periode drømte hun til og med om å bli prinsesse. Den populære programlederen har et sterkt og nært forhold til dikteren Alf Prøysen, og i kveld blir hun utfordret til å fortelle Prøysen-historier utifra en rekke gjenstander, som for eksempel et julenek og en kortstokk.

Sangfugler
Dag Erik Pedersen har aldri skygget unna utfordringer, og lovet en gang at han skulle lage en sang som skulle havne på Norsktoppen. Hilde Hummelvoll har sunget i kor, så i kveld blir det fullt trekk i studio med gospel-sang og Beatlesmelodier.

Hilde Hummelvoll er for øvrig aktuell som programleder i serien "Pausefisken", som hadde premiere i går, 11. mars.

Den store klassefesten
Ni lørdager fram mot påske inviterer Dan Børge Akerø seerne og tidligere klassekamerater til Den store klassefesten. Hver lørdag tar to kjendiser, politikere eller kjente idrettsutøvere med seg klassen sin fra barne- eller ungdomstida i studio.

Den store klassefesten fikk Gullrute-prisen for beste underholdningsprogram i 2002, og som vanlig kan programleder Dan Børge Akerø by på spennende oppgaver, utfordringer og overraskelser i studio for de to gjestene og klassekameratene deres.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf 23 04 98 41/90 95 53 64
Vises også i Nett-TV.