Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 30. mai 2009 kl 21.10 Karibia - et vilt paradis

Årlig naturkatastrofe

Stormsenteret i en orkan over Det karibiske hav. (Foto: BBC Worldwide)
Stormsenteret i en orkan over Det karibiske hav. (Foto: BBC Worldwide)
Orkansesongen fra juni til november setter hvert år preg på de karibiske øyene. Ødeleggelsene kan bli enorme, der både regnskoger og korallrev blir utradert. Hvordan overlever plante- og dyrelivet kaoset år etter år?

I tredje avsnitt av serien skal vi blant annet til Grenada, der skogområdene ser ut til å ha blitt fullstendig ødelagt av orkanen Ivan i 2004. Men de karibiske skogene har en unik evne til å komme seg, selv når det ser ut som alt håp er ute. Regnskogen El Yunque i Puerto Rico har blitt utsatt for massiv ødeleggelse av orkaner både i 1989 og i 1998, men på mirakuløst vis har både planter og dyr kommet seg igjen.

I tillegg ser vi på hvilke ødeleggelser korallrev blir utsatt for under en orkan, og hvordan naturkreftene påvirker det rike dyrelivet på de karibiske øyenes strender.

Om serien
Fra pirater og papegøyer til skipsvrak, haier og korallrev. I denne serien i fire deler skal vi til øyene i Det karibiske hav, og bak den paradisiske fasaden av palmer, lange hvite strender og knallblått hav.

Programmet er sendt tidligere

Britisk naturdokumentar i fire deler (2006)
Produsert av BBC
Originaltittel: Wild Caribbean
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no