Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. juni 1999 kl 20.10 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 10. juni kl 20.10
Matador (23:32)

Ytre krefter skaper uro i Korsbæk

Mellomkrigstidens fastlåste, men trygge sosiale mønster, settes under press fra forskjellige kanter. Det er tydelig at nye tider er på gang også i Korsbæk.
Unge Ellen Skjern drar på ferie og møter der et miljø som er både rikt og vakkert. Hun fascineres av dette, naturligvis, og synes Ulrik hjemme i Korsbæk blir nokså kjedelig og provinsiell ved sammenligning.
Den tidligere hushjelpen Agnes synes slett ikke tapt bak en vogn. Hun har satt i gang en lønnsom forretningsvirksomhet, og hun har bygget ambisjoner for sine barn som knapt kjenner grenser.
Svinehandler Larsen er i en helt annen situasjon. Han er presset på flere måter, og det ser ut til at han skal få betydelige problemer. For Kristian Skjern og hans nye trio er det rystelser av en helt annen karakter som melder seg.

Om serien
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsbæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsbæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsbæk.

NRK1 torsdag kl 20.10

Bilde (via Scanpix/Internett)
Svinehandler Larsen blir presset på flere måter

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53