Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. november 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Et spørsmål om alderdom

Konstabel Mike (Jason Durr t.h.) og overbetjent Craddock med blikket rettet mot ekteparet Jenny og Ross Hammond i Aidensfield, Yorkshire. (Foto: Yorkshire Television)
Konstabel Mike (Jason Durr t.h.) og overbetjent Craddock med blikket rettet mot ekteparet Jenny og Ross Hammond i Aidensfield, Yorkshire. (Foto: Yorkshire Television)
Når minnet svikter og vrangforestillingene setter inn, kan selv det beste forhold mellom ellers fortrolige familiemedlemmer bli satt på prøve. Gamle Ernest Saunders er begynt å legge ut på vandringer – han tror han er på sporet av sønnen som falt under siste verdenskrig.

Gamle Ernest Saunders’ tanker som sin døde sønn er blitt en besettelse. Han er dessuten blitt kjent med Mark Ayler som bor i en campingvogn ute på et jorde, og Saunders snakker til den arbeidsløse mannen som om det var hans sønn. Han gir Mark penger, og det hender også at denne tar med en og annen ting fra den gamles hus.

Frustrasjon i familien
Saunders er med andre ord ikke helt i stand til å ta vare på seg selv, og datteren Jenny Hammond er bekymret for farens helse. Hun kikker ofte innom, og en dag oppdager hun at enkelte ting er blitt borte fra huset. Og enda verre – da mannen Ross Hammond en dag tar turen forbi, ligger gamle Saunders der bevisstløs med tydelige merker etter å ha blitt slått i hodet med en tung gjenstand.

Politibetjent Mike Bradley avhører straks sin navnebror i campingvognen, som sverger han ikke har rørt gamle Saunders. Samtidig har politibetjenten en følelse av at Ross Hammond ikke har fortalt hele sannheten…

Mer om serien
Denne høsten og vinteren sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjarte på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjarte på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjarte på rette staden” på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57