Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. mai 2010 kl 19.45 Solgt!

Boligkjøp i Drammen


En dram i timen er bedre enn en time i Drammen, hevder onde tunger. Kan meglere fra Bergen og Trondheim tippe hva det koster å kjøpe bolig i denne noe ufortjent utskjelte byen?

På fotballbanen er trøndere og bergensere arge konkurrenter. Nå møtes meglere fra de to byene til duell for å finne ut hvem av de som er best på å tippe boligpriser. I "Solgt!" denne uken drar vi til Drammen og Hurum.

Til å forsvare den trønderske ære deltar Torill Sneve og Thomas Johnsen fra Postbanken Eiendom. Fra Bergen deltar kjendismegleren Christer Vikebø og partner Birgithe Dale Solberg. Parene aner ikke hvor de skal og blir meget overrasket da de blir kjørt til Hurum og Drammen for å tippe pris.

"Solgt!"s husutvalg i "elvebyen"
Hovedstaden i Buskerud fylke har 62.000 innbyggere og ligger på begge sider av Drammenselva. Drammen har til tider vært en utskjelt by, men i dag markedsfører den seg som elvebyen. En omfattende omdømmebygging gjør at drammenserne er de innbyggerne som er mest stolt over byen sin i Norge.

Det første huset megleren skal bryne seg på, er en særpreget funkisvilla som ligger i Sætre i Hurum kommune. Huset har en fantastisk beliggenhet med stor hage og eget atlier. Dette blir litt av en nøtt for meglerne. Området er i stor vekst og ligger bare 25 minutter fra Drammen og ca 45 minutter fra Oslo. Hvor mye påvirker dette prisene?

I objekt nummer to tar vi med meglerne til Bragernes i Drammen. Her har det vokst frem en rekke boligkomplekser siste årene. Vi besøker en splitter ny leilighet på nesten 100 kvadratmeter bare et steinkast fra elvekanten. Megleren byr på flere gode råd for den som skal kjøpe nye leiligheter, men hva kan de om boligpriser i Drammen?

Finaleobjektet er et nyrenovert murhus i Danvik. Huset ligger i et fint strøk av Drammen med en rekke boligperler. Huset kan se noe lite ut fra utsiden, men på innsiden dukker godbitene opp på rekke og rad. Meglerne blir imponert, men hvem tipper nærmest salgsprisen?

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter."Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer.

Når så serien får en norsk versjon, er det byene Moss, Drammen, Ålesund, og Oslo som først stiller med salgsobjekter som nylig er blitt solgt. Meglerne må gjette til hvilken pris. Frode Søreide fra FBI debuterer som programleder i denne serien. Søreide er 30 år og kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet 10 år i NRK, blant annet i Dagsrevyen og "Sommeråpent". De siste fire årene har han vært reporter i FBI.

Egenproduksjon ved NRK samfunn og dokumentar 2010
Programleder: Frode Søreide frode.soreide@nrk.no
Prosjektleder: Randi Helland randi.helland@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
Publikumssevice