Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. august 2001 kl 23.20 Filmmagasin fra Haugesund

Glamour og glitter fra filmfestivalen

Mikal Olsen Lerøen heter den nye filmmannen som skal presentere et eget filmmagasin fra Haugesund i år. Han lar oss bli nærmere kjent med stjernene som er til stede på festivalen, hvor Herborg Kråkevik, aktuell med filmen ”Det største i verden”, er en av hovedattraksjonene.

Lerøen har lenge hatt film som sin hovedbeskjeftigelse. Han har erfaring som filmanmelder på NRK P3, og leder i dag programmet ”Filmfront” på NRK P2. I kveld debuterer han med eget program på tv, skjønt han ikke er helt ukjent med det å arbeide i fjernsyn. Han har tidligere vært reporter under den Grand Prix i Bergen.

Glamour og glitter
Prosjektleder for ”Filmmagasin fra Haugesund”, Haagen Guttu, lover fyldige rapporter fra filmbyen. - Vi skal få med oss stjernene som kommer til Haugesund, og forhåpentligvis får vi møte flere enn Herborg. Vi skal ikke bare snakke om film, men også litt om forventningene til selve Amandaprisen, sier han.

Han legger til at det skal handle litt mer om glamour og glitter i år enn tidligere, og både antrekk og tilbehør kommer sannsynligvis til å være noen av samtalemnene.

Menneskene bak kamera
Det er ikke bare stjernene på lerretet som får plass i filmmagasinet. Det gjør også menneskene bak kamera, blant andre Marius Holst som Lerøen møter i Haugesund. Etter at Holst laget suksessfilmen ”Ti kniver i hjertet” i 1994, har han vært en av de mest profilerte av norske regissører. I år kan han presentere en ny film, ”Øyenstikkere”, som har norsk (Maria Bonnevie), svensk (Mikael Persbrandt) og dansk (Kim Bodnia) besetning i hovedrollene.

I tillegg til filmene som vises i Haugesund, og skuespillere og regissører som er nominert, skal Lerøen ta for seg filmer som kommer fremover. Han skal også presentere nyheter og trender.

Vises også i NRK2 torsdag 30. august kl 19.30

NRK Kultur
Egenprodusert filmmagasin
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Haagen Guttu
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10