Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. august 2006 kl 23.35 Ni dronninger

Argentinsk krim

Tidlig en morgen ser Marcos at Juan gjøre et lite kupp i en dagligvareforretning. Marcos griper inn, utgir seg for å være politimann og drar med seg Juan ut av butikken. Ute på gaten forteller Marcos at de to driver i samme geskjeft, men at han har mye større planer.

Marcos (Ricardo Darin) vil ha med seg Juan (Gastón Pauls) som partner. Juan er først skeptisk, men etter at Marcos har fortalt om den stilige gjengen av svindlere som er med på opplegget, går han med på å jobbe med Marcos. Dette er nemlig ikke en hvilken som helst plan, men en sånn plan som bare dukker opp én gang i livet.

En dreven svindler gir Juan og Marcos i oppdrag å selge en forfalsket samling av svært verdifulle, sjeldne frimerker. Samlingen går under navnet "Ni dronninger". Omstendighetene rundt svindelen bringer mange mistenkelige personer på banen, inkludert Marcos’ vakre søster Valeria (Leticia Bredice), deres uskyldige, yngre bror Federico (Tomás Fonzi), for hvem Marcos er et ideal, og en broket gjeng av tyver, svindlere og lommetyver.

Ettersom bedraget og dobbeltspillet utvikler seg, blir det mer og mer vanskelig å finne ut hvem som svindler hvem, og vi begynner å stille oss følgende spørsmål: Hvem er det som ikke er tyv her?

Om filmen
"Ni dronninger" har vunnet flere priser, blant annet var det argentinske kritikerlauget svært rundhåndet og ga filmen hele sju priser, inkludert for beste mannlige skuespiller og beste film. På Lleida Latin-American Film Festival fikk filmen publikumsprisen og prisen for beste regi. MTV Argentina kåret "Ni dronninger" som folkets film i 2001.

Programmet er sendt tidligere.

Argentinsk drama (2000)
Originaltittel: "Nueve Reinas" ("Nine Queens")
Med Gastón Pauls, Ricardo Darin, Leticia Bredice, Tomás Fonzi
Regi: Fabián Bielinsky
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78