Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. januar 2008 kl 20.15 Godt musikkår 2008

Ung musikkfest

Øystein Bache er programleder i Godt musikkår 2008. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Øystein Bache er programleder i Godt musikkår 2008. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det vil syde av talent, musikkglede og kvalitet når "Godt musikkår" sendes på NRK1 første nyttårsdag. For tolvte gang får unge talenter fra hele landet vise seg fram i den populære festkonserten, som blir ledet av Øystein Bache.

Norsk kulturskoleråd og NRK står sammen bak "Godt musikkår 2008", som arrangeres i Olavshallen i Trondheim 29. desember og tv-sendes første nyttårsdag.

Barn og unge opplært i norske kulturskoler har sentrale roller. Alderen spenner fra veldig unge til ganske voksne, og de deltar både som solister og som medlemmer i kor, i mindre ensembler og ikke minst i Norsk Ungdomssymfoniorkester, som teller nesten 80 unge fra alle kanter av landet.

Drømmerollen-vinneren
Blant solistene finner vi både gryende stjerneskudd og noen som allerede er glitrende stjerner. En som er på god vei, er vinneren av NRK-konkurransen "Drømmerollen", Heidi Ruud Ellingsen (22) fra Narvik. Hun skal på scenen sammen med sine musikalmakkere Kåre Conradi og Jonas Digerud. Sammen skal de framføre "God morgen" fra musikalen "Singin’ in the rain", som har premiere på Oslo Nye Teater 30. januar.

Vi skal også få oppleve to unge, prisbelønte sangere i duett for første gang: Audun Iversen og Nina Margrete Gravrok ble nylig henholdsvis nummer én og tre i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2007.

Nestorer og miniputter
Et par av de virkelige nestorene i norsk kulturliv er også med. Arve Tellefsen skal spille med svært unge, lokale fiolinister og med supertalentet Ann Hou Sæther (11).

Åse Kleveland skal lede an i allsang sammen med Lars Lillo-Stenberg. Han har spesialskrevet en ny sang til Rikskonsertenes prosjekt "Hele Norge synger".

Det blir også klarinettkor, folkemusikk med Hemsing-søstrene, popsvisker, flamenco- og tangorytmer og trompetkonsert. Backingband er Mambo Compañeros, Norges kanskje beste latinmusikkband. De skal også ha sitt eget nummer, supplert med kubanske dansere.

Og som tidligere år skal vinneren av det nasjonale drømmestipendet på 50.000 kroner utropes blant deltakerne. Kulturminister Trond Giske er på plass for å overrekke stipendet.

Konsertopptak fra Olavshallen
Produksjon: NRK Program riks, Tyholt
Ved Norsk kulturskoleråd i samarbeid med NRK
Programleder: Øystein Bache
Orkesterleder: Torodd Wigum
Prosjektleder: Henning Skjæret
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900