Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. februar 2007 kl 19.55 Melodi Grand Prix 2007: Siste sjanse

Kvelden før kvelden

Stian Barsnes-Simonsen og Synnøve Svabø. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Stian Barsnes-Simonsen og Synnøve Svabø. (Foto: Ole Kaland, NRK)
I kveld får seks melodier en ny sjanse, og to av dem vil gå videre til lørdagens finale. Stian Barsnes-Simonsen og Synnøve Svabø er programledere, mens Per Sundnes er reporter.

Mens låtene som kom på første og andre plass i de tre delfinalene, ble direkte kvalifisert til finalen på lørdag, vil de seks låtene som kom på tredje og fjerde plass få en ny sjanse til å kvalifisere seg i kveld.

Slik stemmer du:
Telefon: 829 49 001-006 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send nummer på låt til 1987. Ingen kodeord.
Man kan stemme på alle de seks bidragene - så snart sendingen er i gang, og det koster kr 5,00 for både telefon- og SMS-stemmer.


Finalistene er:

Melodi 1: MAYBE
Artist: Trine Rein feat.: Andreas Ljones

Melodi og tekst: Niclas Molinder/ Joacim Persson/ Pelle Ankarberg

Trine Rein er med i Melodi Grand Prix for andre gang, men er best kjent som plateartist i Norge. Hun har turnert over hele verden, og til sammen solgt over en million plater. Etter et opphold i utlandet kom hun tilbake til Norge i 2004, og gjorde "comeback" i revyen "Beat for Beat" i Tønsberg og senere Oslo. Høsten 2006 har hun hatt suksess med showet "Ladies Night".

Andreas Ljones er med i Melodi Grand Prix for første gang. Folkemusikeren har tidligere vunnet Spellemannprisen med gruppa "Majorstua", og i fjor platedebuterte han som soloartist.

Låtskrivertrioen i RedFly Music AB har levert bidrag til både Melodi Grand Prix i Norge og til Melodifestivalen i Sverige tidligere.

Melodi 2: ARE YOU READY
Artist: Stian Joneid

Melodi og tekst: Kim A. Hagen/ Hans Petter Moen

Stian Joneid er fra Sarpsborg, og har ikke deltatt i Melodi Grand Prix før. Han har kunnet livnære seg som showartist de siste fire årene, og jobber også med event og teater.

Låtskriverne Kim A. Hagen og Hans Petter Moen kom på 2. plass i Melodi Grand Prix i fjor med låta "I Hear Music". De har bakgrunn som artister fra gruppa Cheezy Keys.

Melodi 3: UNDER STJERNENE
Artist: Malin Schavenius

Melodi og tekst: Thomas Törnholm/ Dan Attlerud/ Kurre Westling/ Micke Løvdalen

Sarpsborg-jenta Malin Schavenius har vært med i en rekke oppsetninger og ensembler siden hun debuterte i "Annie" 12 år gammel. Nå jobber hun for fullt med vokalgruppen Rewind, og én gang i uken leder hun 40 barn i Masken barneteater.

Thomas Törnholm, Dan Attlerud og Kurre Westling har skrevet låter sammen tidligere i andre konstellasjoner, men dette er debuten deres som låtskrivertrio. Mens Thomas Törnholm og Dan Attlerud tidligere har hatt flere låter med i Melodi Grand Prix, blant annet gikk de til topps i 2004 med Knut Anders Sørums "High", er det første gang Kurre Westling får et bidrag med i MGP. Micke Løvdalen har oversatt låta til norsk.

Melodi 4: BETTER THAN THIS
Artist: Hazen

Melodi og tekst: Mikael Jensen/ Eivind Skovdahl/ Morten Hazen

Bandet Hazen består av Morten Hazen på trommer, Mikael Jensen på gitar, Håvard Eidsaunet på bass og vokalist Stine Magnussen. De fire er bosatt i Fredrikstad og Halden.

Mens Håvard Eidsaunet var med i CC Cowboys mellom 1992 og 1998, har Mikael Jensen og Morten Hazen spilt i det lokale coverbandet Cornflakes. Det resulterte i tre plateutgivelser, og nå står kanskje en plate med Hazen for tur? Stine Magnussen er lærer, men har holdt på med musikk så lenge hun kan huske.

Låtskrivertrioen er godt etablert etter flere års karriere i musikkindustrien. Mikael Jensen og Morten Hazen har bakgrunn fra popgruppa Cornflakes fra 90-tallet, mens Eivind Skovdahl er en anerkjent plateprodusent.

Melodi 5: GOODBYE TO YESTERDAY
Artist: Blue Moon Band

Melodi og tekst: Kjetil Røsnes/ Kirsti Johansen

Det er snart fem år siden Blue Moon Band ble stiftet, og bandet blir frontet av sangerne Tore Sergei Myklebust og Helle Grankel. I tillegg består gruppa av Jouni Haapala på perkusjon og P-O Nilsson og Robin Svensson på flygel og kor.

Tore Sergei Myklebust er født i Bergen, men bor i Oslo. Han har deltatt i Melodi Grand Prix én gang tidligere som korist. Helle Grankel er fra Sandefjord. Hun har også deltatt som korist tidligere.

Låta er skrevet at Kjetil Røsnes og Kirsti Johansen, som slo gjennom i Europa på 90-tallet med gruppa Avalanche.

Melodi 1: ROCKET RIDE
Artist: Jannicke Abrahamsen

Melodi og tekst: Knut-Øyvind Hagen/ Thomas G:son/ Andreas Rickstrand

Jannicke Abrahamsen er fra Skien, og er med i Melodi Grand Prix for andre gang. Hun er kjent som både barneartist og senere musikalartist, og et eventyrlig platesalg har resultert i tre platina og åtte gullplater! I tillegg har hun hatt flere store roller i teater- og musikaloppsetninger. Og talentet stopper ikke der, hun er også koreograf og dansepedagog. I dag jobber hun fulltid som dansepedagog ved Kulturskolen i Skien.

Hamargutten Knut-Øyvind Hagen har utdannelse fra artist- og musikkskolen LIPA, og debuterer i Melodi Grand Prix. Med på laget har han slagerveteranene Thomas G:son og Andreas Rickstrand.


Direktesendt underholdningsshow fra NRK Underholdning (2007)
Prosjektleder: Stian Malme
Progamledere: Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø
Reporter: Per Sundnes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no