NRK1 fredag 2. juli 1999 kl 00.05 Barmeny
Barmeny (ttv)
NRK1 fredag 2. juli kl 00.05
Keith Floyd - ellevill mesterkokk langt mot fjord (1)
Floyds fjordfiesta
Storbritannias utemmede svar på Ingrid Espelid Hovig har rettet blikket mot nord. I dette programmet skal vi følge den sjarmerende og uformelle briten som braser og koser seg gjennom Skandinavia og Grønland.
- Det morsomste ved jobben er å lære, sier kokken, som selv ikke har noen favorittrett. Han påstår at han elsker nesten all mat, og at det kommer an på sesongen og hvor han er i verden hva han syns smaker best. Men saltet, norsk torsk og røkelaks kommer høyt opp på listen.
\"Floyd goes berserk\"
I Norge vil han konsentrere seg om det spesielle ved norsk mat. Han vil selv gå i fjellet og plukke molter, han vil selvsagt bare bruke norske råvarer og han vil selv fange fisken han skal tilberede.
- Det skulle være store sjanser for \"Floyd on Norway\" og Danmark - eller \"Floyd goes berserk\", forteller den verdensberømte kokken med klar henvisning til skandinaviske vikinger.
\"Gastronauten\" Floyd
Med sitt uunnværlige vinglass i den ene hånden og en røyk i den andre holder \"gastronauten\" Keith Floyd sitt enmannsshow rundt omkring i verden.
Og mange matserier er det sannelig blitt, ti i tallet, og alle består av seks programmer.
Keith Floyd er født i 1943. Han var journalist og yrkesmilitær før han ble kokk og restauranteier. Han har gitt ut 12 koke- og reisebøker, de fleste med samme tittel som tv- seriene.
Floyd i Norge
I dette første programmet i serien begynner Floyd sin skandinaviske reise ombord \"Statsraad Lehmkuhl\". Han drar fra Aberdeen i Skottland til Stavanger. Underveis lager han en marokkansk kylling- og lammegryte til kapteinen.
I Stavanger kaster han seg over havets delikatesser, og lager en fiskegryte på kaia med mange skuelystne til stede.
Deretter går turen til Røst i Lofoten, hvor Floyd, mot en bakgrunn av klippfisk-hjeller, lager porsjert torsk med persille og torskeleversaus. Etterpå tilbereder han torsketunger. Oppskriften her er fra varmere strøk, nemlig middelhavsområdet.
NRK1 fredag kl 00.05
Tidligere sendt 15.4.98
Bilde (via Scanpix/Internett)
Keith Floyd retter nå blikket mot Skandinavia og Grønland.
I kveld befinner han seg blant annet ombord på \"Statsraad Lehmkuhl\".
Innkjøpt underholdning
Produsert av Kompromiet
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83
Keith Floyd - ellevill mesterkokk langt mot fjord (1)
Floyds fjordfiesta
Storbritannias utemmede svar på Ingrid Espelid Hovig har rettet blikket mot nord. I dette programmet skal vi følge den sjarmerende og uformelle briten som braser og koser seg gjennom Skandinavia og Grønland.
- Det morsomste ved jobben er å lære, sier kokken, som selv ikke har noen favorittrett. Han påstår at han elsker nesten all mat, og at det kommer an på sesongen og hvor han er i verden hva han syns smaker best. Men saltet, norsk torsk og røkelaks kommer høyt opp på listen.
\"Floyd goes berserk\"
I Norge vil han konsentrere seg om det spesielle ved norsk mat. Han vil selv gå i fjellet og plukke molter, han vil selvsagt bare bruke norske råvarer og han vil selv fange fisken han skal tilberede.
- Det skulle være store sjanser for \"Floyd on Norway\" og Danmark - eller \"Floyd goes berserk\", forteller den verdensberømte kokken med klar henvisning til skandinaviske vikinger.
\"Gastronauten\" Floyd
Med sitt uunnværlige vinglass i den ene hånden og en røyk i den andre holder \"gastronauten\" Keith Floyd sitt enmannsshow rundt omkring i verden.
Og mange matserier er det sannelig blitt, ti i tallet, og alle består av seks programmer.
Keith Floyd er født i 1943. Han var journalist og yrkesmilitær før han ble kokk og restauranteier. Han har gitt ut 12 koke- og reisebøker, de fleste med samme tittel som tv- seriene.
Floyd i Norge
I dette første programmet i serien begynner Floyd sin skandinaviske reise ombord \"Statsraad Lehmkuhl\". Han drar fra Aberdeen i Skottland til Stavanger. Underveis lager han en marokkansk kylling- og lammegryte til kapteinen.
I Stavanger kaster han seg over havets delikatesser, og lager en fiskegryte på kaia med mange skuelystne til stede.
Deretter går turen til Røst i Lofoten, hvor Floyd, mot en bakgrunn av klippfisk-hjeller, lager porsjert torsk med persille og torskeleversaus. Etterpå tilbereder han torsketunger. Oppskriften her er fra varmere strøk, nemlig middelhavsområdet.
NRK1 fredag kl 00.05
Tidligere sendt 15.4.98
Bilde (via Scanpix/Internett)
Keith Floyd retter nå blikket mot Skandinavia og Grønland.
I kveld befinner han seg blant annet ombord på \"Statsraad Lehmkuhl\".
Innkjøpt underholdning
Produsert av Kompromiet
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83