Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. juli 1999 kl 00.05 Barmeny

Barmeny (ttv)


NRK1 fredag 2. juli kl 00.05
Keith Floyd - ellevill mesterkokk langt mot fjord (1)

Floyds fjordfiesta

Storbritannias utemmede svar på Ingrid Espelid Hovig har rettet blikket mot nord. I dette programmet skal vi følge den sjarmerende og uformelle briten som braser og koser seg gjennom Skandinavia og Grønland.
- Det morsomste ved jobben er å lære, sier kokken, som selv ikke har noen favorittrett. Han påstår at han elsker nesten all mat, og at det kommer an på sesongen og hvor han er i verden hva han syns smaker best. Men saltet, norsk torsk og røkelaks kommer høyt opp på listen.

\"Floyd goes berserk\"
I Norge vil han konsentrere seg om det spesielle ved norsk mat. Han vil selv gå i fjellet og plukke molter, han vil selvsagt bare bruke norske råvarer og han vil selv fange fisken han skal tilberede.
- Det skulle være store sjanser for \"Floyd on Norway\" og Danmark - eller \"Floyd goes berserk\", forteller den verdensberømte kokken med klar henvisning til skandinaviske vikinger.

\"Gastronauten\" Floyd
Med sitt uunnværlige vinglass i den ene hånden og en røyk i den andre holder \"gastronauten\" Keith Floyd sitt enmannsshow rundt omkring i verden.
Og mange matserier er det sannelig blitt, ti i tallet, og alle består av seks programmer.
Keith Floyd er født i 1943. Han var journalist og yrkesmilitær før han ble kokk og restauranteier. Han har gitt ut 12 koke- og reisebøker, de fleste med samme tittel som tv- seriene.

Floyd i Norge
I dette første programmet i serien begynner Floyd sin skandinaviske reise ombord \"Statsraad Lehmkuhl\". Han drar fra Aberdeen i Skottland til Stavanger. Underveis lager han en marokkansk kylling- og lammegryte til kapteinen.
I Stavanger kaster han seg over havets delikatesser, og lager en fiskegryte på kaia med mange skuelystne til stede.
Deretter går turen til Røst i Lofoten, hvor Floyd, mot en bakgrunn av klippfisk-hjeller, lager porsjert torsk med persille og torskeleversaus. Etterpå tilbereder han torsketunger. Oppskriften her er fra varmere strøk, nemlig middelhavsområdet.

NRK1 fredag kl 00.05
Tidligere sendt 15.4.98

Bilde (via Scanpix/Internett)
Keith Floyd retter nå blikket mot Skandinavia og Grønland.

I kveld befinner han seg blant annet ombord på \"Statsraad Lehmkuhl\".

Innkjøpt underholdning
Produsert av Kompromiet
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83