Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. desember 2003 kl 20.00 Frelsesarmeens julekonsert

Konserten i sin helhet

Halvdan Sivertsen og Hilde Hummelvoll gjør en innsats for Frelsesarmeen i år (Foto: L-P Lorentzen)
Halvdan Sivertsen og Hilde Hummelvoll gjør en innsats for Frelsesarmeen i år (Foto: L-P Lorentzen)
For sjuende gang fant Frelsesarmeens julekonsert sted i Oslo Konserthus. Hilde Hummelvoll er programleder i år som i fjor, og artistene har et allsidig musikalsk repertoar. Deler av den vakre konserten ble sendt på NRK1 tidligere i desember, mens vi i kveld, på selveste julekvelden, får den i sin helhet.

Vi får høre Sissel Kyrkjebø, Silje Nergård, Maria Arredondo, Jan Werner Danielsen, Jostein Hasselgård, Pia Tjelta, Helene Bøksle og Halvdan Sivertsen. Sistnevnte gir ut en egen juleplate til inntekt for Frelsesarmeen i år.

Konserten er en meget sterk profilering av Frelsesarmeens arbeid, i følge markedssjef Jan Størksen. Han fremhever også viktigheten av at interne sang- og musikkgrupper her får en fin anledning til å bli sett. Frelsesarmeens hornorkester har som alltid et majestetisk lydbilde.

"Soup, Soap and Salvation"
"Suppe, såpe og frelse" er Frelsesarmeens valgspråk, og disse tre begrepene har resultert i tre bøker. Den siste kommer i år.

Boka "Frelse" setter søkelys på vår omgang med de århundregamle lastene og dydene, som ikke later til å ha tapt noe av sin styrke i vår tid. Bidragsyterne i boka er blant andre Trond Moi som tar for seg fråtsing, Eva Joly om rettferdighet og Nils Arne Eggen har et og annet å si om grådighet. I programmet leser skuespilleren Lasse Kolsrud fra boken.

Egenprodusert underholdning
Programleder Hilde Hummelvoll
Prosjektleder Stina Greaker
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83