Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. juni 2004 kl 23.25 Migrapolis

Gøy på landet

Kjærligheten brakte Paola Lopez fra storbyen Lima i Peru til en gård på Nes i Akershus (Foto: NRK)
Kjærligheten brakte Paola Lopez fra storbyen Lima i Peru til en gård på Nes i Akershus (Foto: NRK)
Det som før var en søppelfylling, er nå blitt en liten grønn lunge utenfor Oslo. Zelia Taner har tatt med seg litt landsbyidyll fra Tyrkia til Holmlia.

Zelia var så opptatt av å dyrke jord at sønnen Ismail måtte ut å finne et sted til henne. Han kom over en gammel søppelfylling som de ryddet, og nå er parsellen på Holmlia blitt et yndet friluftsområde for folk av mange ulike nasjonaliteter. Når man ser Zelia og Ismail jobbe der oppe, kan det nesten se ut som om man befinner seg på landsbygda i Tyrkia.

For indiske Balbir Singh er området blitt et godt alternativ til bylivet. – Å trekke inn frisk luft er bra for helsa, sier Balbir fra sin lille åker på Holmlia.

Fra storby til landet
De første dagene på bondegården i Akershus var veldig spesielle for Paola Lopez. Forandringen fra storbyen Lima i Peru til en gård på Nes var voldsom. Det var kjærligheten som førte henne til disse kanter, og nå har hun og norske Tronn slått seg ned her.

Hennes familie fra Peru har vært på besøk, men faren hennes trivdes ikke noe særlig på bondelandet. Paola forteller at han satte seg ned og spurte henne alvorlig om hun var sikker på at hun ville bo der. – Jeg svarte at det ville jeg. Det er dette som er mitt hjem, og jeg har min egen familie nå, sier Paola.

Tok sjansen
Heinrich Jung visste at han ville bli bonde allerede da han var en guttunge. Nå har han og Barbara slått seg ned i Norge. På Arneberg i Åsnes kommune fant de en gård i passe størrelse og prisklasse, og slo til. Nå driver de et økologisk jordbruk der. Den tyske familien var usikre på hvordan de kom til å trives, men synes det har gått veldig bra.

Egenprodusert, flerkulturelt magasin
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26 marianne.mikkelsen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83