Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. juni 2004 kl 20.25 Ut i naturens hage: Grønn glede

På besøk i en skolehage

"Grønn glede" har dratt til Bergen, og det med god grunn. Her blir det besøk hos elevene ved Liland skole i Blomsterdalen ved Flesland. De har egen skolehage, og den er en viktig del av undervisningen.

De lærer om miljøarbeid, og holder i gang komposten med innsamlet matavfall. De dyrker bær og frukt som brukes på skolekjøkkenet om høsten. De har blomsterbed, dam med gullfisk og drivhus. Og hvert klassetrinn har eget ansvarsområde.

På 50- og 60-tallet var det å drive skolehage veldig utbredt, og mange av dagens hageentusiaster ble nok formet i en slik hage. Skolehagen forsvant med 70-tallets sentralisering, men nå gjør den come-back stadig flere steder.

Man kan lære mye om hagestell ved å erfare det selv, og i programmet får vi se hva barna har lært så langt. "Grønn glede"s egen gartner, Dag Arneson, har sikkert et og annet å lære bort.

Om serien
For tredje år på rad er programleder Mette Stensholt Schau og gartneren Dag Arneson i gang med programserien "Grønn glede". Radio og internett er på banen som vanlig, og NRKs distriktskontorer bidrar med innslag i hvert program.

"Grønn glede" har sendinger i radioens "Nitimen" hver tirsdag. Det vil de holde på med til Reiseradioen starter 12. juni. På nettsiden www.nrk.no/hage blir det fortløpende lagt ut bilder, lyd og klipp fra tv. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner om hjelp.

Egenprodusert hageserie fra Ut i naturen-redaksjonen, Faktaavdelingen
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45 mette.stensholt.schau@nrk.no
Prosjektleder: Jan Ingar Hansen, tlf: 97 51 06 32 jan.ingar.hansen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83